Bitcoin onttroond: Deze nieuwe crypto is na een maand al meer waard dan BTC

Bitcoin is niet de meest waardevolle munt volgens de markt. Er is een nieuwe, jonge, sexy cryptocurrency die de koers van bitcoin achter zich laat. Altcoin Yearn.finance (YFI) is voor het eerst meer waard dan bitcoin. Vandaag overschreed de prijs van de op Ethereum gebaseerde munt voor de eerste keer ooit, de 12.000 dollar. BTC is ongeveer 11.800 dollar waard. Uiteraard is het niet zeker of YFI deze hoge prijs kan volhouden.

Wat is dit voor coin en waarom is YFI meer waard dan bitcoin?

YFI haalt bitcoin in

Hieronder zie je de koersen van bitcoin en van YFI. De groene lijn is YFI en zoals je ziet, heeft die sinds vorige maand een belachelijk hoge prijs van 2000 dollar.

Er is zelfs een fanwebsite die bijhoudt wat het verschil in prijs is tussen bitcoin en YFI. En nu bitcoin ingehaald is, is het feestje helemaal compleet. Veel Twitteraars voorspelden weken geleden al dat Yearn.finance de koers van bitcoin zou overtreffen, toen YFI handelde tegen een fractie van de huidige prijs.

 

 

Waarom is YFI zo populair?

Er is een aantal redenen aan te wijzen voor de recente opkomst van de op Ethereum gebaseerde cryptocurrency. De munt werd ongeveer een maand geleden gelanceerd en was toen nog geen 1.000 dollar waard.

De totale waarde van op Ethereum gebaseerde tokens die zijn vergrendeld in Yearn.finance-contracten is gestegen. De website DeFi Pulse houdt statistieken bij van alles wat op DeFi-gebied gebeurt en zij delen dat  er nu voor 650 miljoen dollar aan munten is vergrendeld in het DeFi-protocol. Dit komt grotendeels door de lancering van Curve’s governance-token, CRV. Analisten gebruiken de metriek ‘totale waarde vergrendeld’ als een manier om de waarde van DeFi-munten te analyseren, inclusief YFI.

Er is nog een reden aan te stippen. De hoofdontwikkelaar van Yearn.finance, Andre Cronje, brengt veel upgrades van het protocol uit. De meest opvallende hiervan is yinsure.finance, een gepland gedecentraliseerd verzekeringsplatform voor DeFi-protocollen.

Enige nuance is wel op z’n plaatst, er zijn namelijk maar 29.961 YFI’s in omloop.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Coins te over, maar zijn er inmiddels ook nuttige toepassingen of is alle crypto vervallen tot speeltje voor piramidebeleggers?

  Ik vind ‘opvallend veel upgrades aan het protocol’ juist geen goed teken: ofwel zitten er veel onvolkomenheden in, met onbekende risico’s, ofwel is er steeds een risico dat er fouten in de nieuwe fratsen zitten.

  Kortom: gokkers sla je slag, maar niet zeuren als deze zeepbel spat!

  20 augustus 2020
 • is dit een grap?
  het maakt vrij weinig uit wat de munt waard is.
  het gaat om het totale markt aandeel…

  die van yti is 444 miljoen en dus lang nog niet in de buurt van bitcoin.

  20 augustus 2020

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.