YouTube celebrity PewDiePie streamt voor blockchain platform DLive

PewDiePie gaat per 14 april streamen voor het decentrale blockchainplatform DLive. Dat maakt DLive bekend in een persbericht op dinsdag 9 april. Volgens het persbericht zal DLive de exclusieve livestream partner worden van Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie.

PewDiePie is een grote naam op YouTube, op het moment van schrijven heeft hij 93,7 miljoen abonnees. Vorig jaar verdiende hij 15,5 miljoen dollar met het produceren van video’s voor het platform.

Samenwerking met DLive

Vanaf 14 april gaat Kjellberg wekelijks streamen op DLive. Dat is een platform wat lijkt op websites zoals Twitch en YouTube. Gebruikers kunnen live streamen, en kijkers kunnen live reageren op video’s van streamers. Maar wat DLive anders maakt, is dat het platform decentraal is.

DLive is gebouwd op het blockchainprotocol Lino, en maakt gebruik van tokens om streamers te belonen. Kijkers kunnen op die manier direct tokens sturen naar streamers wanneer zij de video leuk vinden.

Wilson Wei, mede-oprichter van het blockchainprotocol Lino, legt dit uit:

‘Op DLive concurreren content makers elkaar niet, maar ondersteunen ze elkaar juist. Doordat er geen geld wordt achtergehouden belonen we iedereen om de hoogste kwaliteit content te maken voor de kijkers.’

En volgens het persbericht van DLive is dit ook hard nodig, want op grote platforms zoals YouTube en Twitch blijft er veel geld aan de strijkstok hangen. Sommige platforms zouden zelfs tot 50 procent van de inkomsten zelf houden. Door dit proces te decentraliseren verdienen streamers op een eerlijkere manier geld.

Donatie naar streamers

PewDiePie is blij met de samenwerking met DLive. In een tweet vertelt hij dat hij tot 50.000 dollar zal doneren voor contentmakers op het platform. Benieuwd naar zijn kanaal? Klik op de link in de tweet:


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.