Zcash koers stijgt nadat ingestemd is met herverdeling blokbeloning

Wat hebben bitcoin cash, litecoin en zcash met elkaar gemeen? Bij al deze coins wordt gesproken over het belonen van miners via een verplichte heffing op mininginkomsten. Zcash hanteerde dit beleid al langer, en de community heeft ingestemd om op dezelfde manier door te gaan.

Consensus bereikt

Om ervoor te zorgen dat de developers van Zcash ook in de toekomst niet voor een appel en een ei hoeven te werken, heeft de community ingestemd om 20 procent van de inkomsten voor miners in de ontwikkeling van ZEC te stoppen.

Electric Coin Company (ECC) heeft onderstaande getweet met een link naar resultaten.

Van investeerders naar ontwikkelaars

Josh Swihart van ECC legt uit dat gedurende de afgelopen vier jaar 80% van de ZEC minerbeloningen naar mijnwerkers gaan, terwijl 15% werd toegewezen aan investeerders en oprichters en 5% ging naar de ontwikkelaars.

Die zogenaamde founders reward van 15% loopt in november af dus besloot de Zcash Foundation de gemeenschap te vragen een ​​nieuw financieringsplan op te stellen. En dat plan is eigenlijk heel simpel:

Zcash stapt af van de founders reward, dat deel gaat nu ook in een ontwikkelingsfonds. Dus die 5% plus 15% maakt 20%. De rest gaat nog gewoon naar miners.

Bitcoin cash en litecoin

Vorige week kwam dit onderwerp ook ter sprake bij Bitcoin Cash, invloedrijke personen en bedrijven besloten om 12,5% va de blokbeloning te innen voor de ontwikkeling. Dit voorstel werd niet op handen gedragen en er was dan ook de nodige kritiek vanwege de bezorgdheid over centralisatie.

De oprichter van Litecoin, Charlie Lee, heeft onlangs ook iets soortgelijks voorgesteld, alleen ging dit om een veel kleiner percentage.

Hoe reageert de markt?

De markt reageerde goed op het nieuws. Gisteren steeg de koers van Zcash met 10% en ook vandaag is de koers nog aan het stijgen. Op dit moment heeft ZEC het hoogste punt bereikt in zes maanden.

ZEC is maar liefst 145% in waarde gestegen. Zcash was begin dit jaar maar 24,50 euro waard en wordt nu voor ongeveer 60 euro verhandeld. Het is een van de best presterende altcoins van BLOX van 2020.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.