Cryptocurrency Zcash kondigt overgang naar Proof of Stake aan, waarde schiet 26% omhoog

Privacycoin Zcash wordt ontwikkeld door de Electric Coin Company en zij hebben aangekondigd om het hele project om te gooien. Er is een roadmap onthuld voor de komende drie jaar en deze is afgestemd op de behoeften en eisen van het groeiende ZEC-ecosysteem en de gemeenschap. Een van de ontwikkelingen? Proof of Stake.

Het plan richt zich op drie productontwikkelingen die bedoeld zijn om zowel ontwikkelaars als gebruikers meer mogelijkheden te geven.

Eigen wallet

Als eerste is er de formele release van een officiële wallet van ECC. Deze moet ervoor zorgen dat nieuwe Zcash functies snel geïmplementeerd kunnen worden zonder dat protocollen opnieuw geschreven hoeven te worden. Er werken op dit moment verschillende teams binnen ECC aan de wallet, en de bedoeling is dat deze volgend jaar gelanceerd wordt.

Zcash stapt over op Proof of Stake

Zcash is ontstaan als een afsplitsing van de blockchain van bitcoin, dit noem je een hard fork. Bitcoin werkt met het bekende Proof of Work, en Zcash nam dat logischerwijs over. Nu is aangekondigd dat Zcash wil overstappen op Proof of Stake, de tweede grote ontwikkelingen. Hiermee lijken ze Ethereum te volgen, die zijn ook bezig met de transitie van POW naar POS.

Het doel kunnen we in allemaal vage termen beschrijven, maar het komt neer op de koers van ZEC pompen. Op dit moment is er veel verkoopdruk, eigenlijk al sinds het begin van Zcash. Dat komt doordat miners die gebruik maken van ASIC’s meteen hun ZEC-tokens verkopen om direct winst te maken. Dit zorgt ervoor dat er altijd verkoopdruk is.

Door over te stappen op Proof of Stake zijn miners niet meer nodig, en kunnen langetermijnhouders hun coins staken en hiervoor beloond worden. Daarnaast wordt de ecologische voetafdruk van het netwerk zo kleiner. In de aankondiging staat:

‘We zijn van mening dat de verschuiving naar proof-of-stake binnen drie jaar haalbaar is als we onze tijd en inspanningen kunnen besteden en extra talent kunnen aannemen.’

In cryptocurrency is drie jaar ontzettend lang, dus we houden de ontwikkelingen voor je in de gaten.

Verbinden met andere blockchains

Er is nog een derde ontwikkeling aangekondigd door ECC. De blockchain van Zcash moet namelijk verbonden kunnen worden met andere blockchains. Dit is de belofte van web 3.0. Proof of stake kan de deur openen naar interoperabiliteit met andere blockchains, en het lijkt erop dat het Zcash-team innovatieve ondersteuningstechnologieën van de Cosmos-stack zal integreren om dit te leveren.

Koers stijgt 26%

Deze aankondiging heeft nieuw leven geblazen in de koers van Zcash (ZEC). De koers is namelijk met 26% gestegen de afgelopen 24 uur.

Bron: BTC Direct

Krijg 10 euro Zcash (ZEC) van ons

Handel in Zcash op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.