Zcash stijgt met 12% terwijl bitcoin niet beweegt, dit is wat je kan verwachten

Een van de best presterende cryptocurrency’s van de afgelopen 24 uur is Zcash (ZEC). Volgens de koerspagina van Zcash is de munt met 12% gestegen het afgelopen etmaal, beter dan de 4% winst van bitcoin en de 2,5% winst van ethereum.

zcash koers

Analisten verwachten dat de altcoin, die een van de slechtste presterende was in de bearmarkt van 2018, binnenkort nog verder zal stijgen. Er zijn zowel technische als fundamentele redenen voor dit optimisme.

Het technische argument

Satoshiflipper verwacht dat de Zcash koers nog 30% kan bijschrijven op de korte termijn. De recente stijging heeft ervoor gezorgd dat de waarde door een belangrijk weerstandsniveau is en de volgende grens ligt 30% hoger, op 125 dollar (105 euro).

Het fundamentele argument

Het fundamentele nieuws, iets waar we eerder al over schreven, is dat ook Zcash een block halving tegemoet kan zien. In de basis is Zcash een kopie van bitocin, maar dan met meer privacyfuncties. De code van beide munten lopen sterk uiteen, maar Zcash heeft veel eigenschappen van bitcoin overgenomen. Denk aan een limiet van 21 miljoen munten, mining, proof of work en uiteraard een halvering van de beloningen voor miners elke vier jaar.

Na de Zcash Blossom upgrade is het de bedoeling dat de halving plaatsvindt in blok 1.046.400. Op het moment van schrijven zijn er 926.933 blokken gevonden. Gemiddeld wordt elke 75 seconden een nieuw blok gevonden dus als je dit doorrekent, dan lijkt de halving ergens in november 2020 plaats te vinden. Het lijkt er nu op dat de beloningen op 19 november worden gehalveerd.

De beloning gaat dan van 6,25 ZEC naar 3,125 ZEC per blok.

Avi Felman, een handelaar bij BlockTower Capital, ziet deze fundamentele gebeurtenis als een potentiële katalysator voor het stijgen van de koers.

‘De halvering in november van dit jaar vermindert het aanbod op de markt aanzienlijk. ZEC is een van de meest inflatoire munten op de markt en daarom is het argument voor de halvering die leidt tot een meer bullish ZEC sterker dan het argument voor dat de BTC-halvering leidt tot een bullish BTC.’

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.