Elon Musk: bewaar Bitcoin, Ethereum en Doge met eigen wallet en alles komt goed

Elon Musk adviseert iedereen om crypto van exchanges te halen en zelf in beheer te houden. Ook zegt hij dat hij sprak met Sam Bankman-Fried van FTX en hij vertrouwde hem voor geen meter.

De nieuwbakken CEO van Twitter nam deel aan een Twitter Space, dit is een digitale gespreksruimte waar iedereen kan meeluisteren terwijl een selecte groep spreekt over een bepaald onderwerp. Dit gesprek vond vlak voor het weekend plaats en meer dan 60 duizend mensen luisterden mee.

Elon Musk kende Bankman-Fried niet

Laten we eerst kijken naar wat Musk te zeggen had over de val van cryptobeurs FTX en oprichter Sam Bankman-Fried. SBF wordt op dit moment onderzocht door de autoriteiten omdat geld zou hebben verduisterd van klanten.

Tijdens het digitale gesprek zei Musk tegenover de tienduizenden luisteraars dat hij aanvankelijk nog nooit van Bankman-Fried had gehoord, maar toen hij de kans kreeg om met hem te praten, leek er iets niet te kloppen.

SBF wou helpen bij overname Twitter

De reden waarom de twee spraken was omdat Bankman-Fried interesse had om Elon Musk financieel bij te staan om Twitter over te nemen.

Musk:

‘Eerlijk gezegd had ik nog nooit van hem gehoord. Maar toen kwamen er een heleboel mensen die me vertelden dat hij, je weet wel, enorme hoeveelheden geld heeft dat hij wil investeren in de Twitter-deal. En ik heb ongeveer een half uur met hem gepraat. En ik weet dat mijn bullshit-meter rood werd. Het was alsof, deze gast is bullshit – dat was mijn indruk.’

Iedereen was lyrisch

De excentrieke eigenaar van Tesla voegde er aan toe dat hoewel grote spelers in de sector Bankman-Fried prezen, hij sceptisch bleef over zijn potentieel om te leveren.

‘Toen dacht ik: man, iedereen, inclusief grote investeringsbanken, iedereen sprak over hem alsof hij op water loopt en een ontelbare dollar heeft. En dat was niet mijn indruk. Die kerel is gewoon, er is iets mis, en hij heeft geen kapitaal, en hij zal er niet doorheen komen. Dat was mijn voorspelling.’

Voor wie het niet meegekregen heeft, cryptobeurs FTX is vorige week failliet gegaan en Bankman-Fried heeft ontslag ingediend. Hij zou geld en crypto hebben gestolen van klanten. FTX was een van de grootste en belangrijkste spelers op de cryptomarkt, dus de koersen zakten als een pudding in elkaar.

De markt begon te ontrafelen nadat bleek dat het zakenimperium van Bankman-Fried twee grote entiteiten omvatte: cryptobeurs FTX en zijn handelsbedrijf Alameda Research. De financiële gegevens van Alameda bevestigden de link tussen de twee entiteiten.

FTT is de token van FTX en deze werd gebruikt voor het onderpand van Alameda. Dat is alsof je een huis laat tekenen door je nichtje, met deze tekening naar de bank gaat en een lening krijgt omdat de bank gelooft dat dit huis echt is en gebruikt kan worden als onderpand.

Bewaar Bitcoin, Ethereum en Doge in eigen wallet

Over de toekomst en een dreiging van een verdere koersdaling, zegt Musk dat cryptocurrency een blijvertje is. Maar hij adviseert iedereen om crypto zelf op te slaan in plaats van op beurzen. Dit wordt cold wallet genoemd, ofwel opslag die niet verbonden is met het internet.

‘Ik denk dat er waarschijnlijk een toekomst is voor Bitcoin, Ethereum en DOGE. Ik kan niet echt over de anderen praten. Maar als je een van die drie in een cold wallet hebt en van een beurs hebt afgehaald, denk ik dat het goed uitpakt,’ zei hij.

Als je geïnteresseerd bent in eigen opslag, die ook nog eens geen verbinding heeft met het internet, dan kom je al gauw uit bij een hardware wallet. De bekendste merken zijn Ledger en Trezor.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.