Post Malone is tegen digitale dollar en CBDC, is de rapper een Bitcoiner?

Een paar maanden geleden was rapper Post Malone in Nederland voor een concert, en nu laat hij weer van zich horen. Ditmaal niet via zijn muziek, maar als gast bij de podcast van Joe Rogan. Wat blijkt, hij is een uitgesproken tegenstander van CBDC’s.

Hij ziet deze digitale dollars, bij ons zijn het digitale euro’s, als controlemiddel van centrale banken.

Problemen bij invoering CBDC

De artiest deelde zijn standpunt over dit onderwerp tijdens de bekende podcast “The Joe Rogan Experience”. Tijdens deze podcast bespraken ze de tekortkomingen van de regering en de mogelijke problemen die de invoering van een digitale valuta in het land met zich mee zou brengen.

Rogan deelde zijn bezwaren toen Malone om zijn mening werd gevraagd en noemde het een strategische zet van de overheid om controle uit te oefenen over de bevolking. Malone deelde een vergelijkbaar standpunt en sloot zich aan bij het lopende debat.

‘Hier ben ik absoluut op tegen. Echt, ik geloof dat dit een slimme zet is van de overheid. Ze hebben hun zet gedaan.’

Gehoorzaamheid afdwingen met CBDC

Rogan beweerde dat het uiteindelijke doel van de regering zou zijn om burgers van hun financiële middelen te ontdoen en gehoorzaamheid af te dwingen door de angst dat hun bezittingen in beslag genomen kunnen worden door de overheid.

‘Mensen willen niet dat al hun inspanningen plotseling teniet worden gedaan,’ merkte hij op, waarbij hij benadrukte dat dit gevoel van machteloosheid mensen in een positie plaatst waarin ze ‘nergens naartoe kunnen.’

Is dit een steunbetuiging voor Bitcoin?

Hoewel Bitcoin of andere crypto’s niet specifiek werden genoemd door Rogan of Malone, zien Bitcoiners dit als een steunbetuiging. Het idee van extra controle via een centraal middel zoals een CBDC staat natuurlijk haaks op alles waar Bitcoin voor staat.

We zijn benieuwd of de mening van Post Malone zich laat vertalen naar een grote hit, zodat ook het grote publiek kennis kan maken met CBDC’s.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.