Grote investeerders halen stilletjes deze zes altcoins

Tot gisteren was bitcoin bezig aan een flinke opmars. Veel altcoins konden dit geweld niet bijbenen en lieten dus rode cijfers zien. Maar rode cijfers zijn om te kopen, niet om te verkopen. Whales hebben daarom stilletjes hun slag kunnen slaan.

Ethereum adressen van whales

Deze whales hebben hun geld vooral gebruikt om zes verschillende coins te kopen. Analysebedrijf Santiment bestudeerde Ethereum-adressen van whales, en liet hier de adressen van beurzen zoals Binance buiten.

‘De meeste ogen zijn gericht op de marktprijs van bitcoin tussen deze $ 12.700 en $ 13.300, whales hebben veel respectieve op ETH-gebaseerde altcoins toegevoegd aan hun niet-beurs tassen. ETH, LINK, REN, ELF, KNC en ZRX behoren tot degenen die onlangs een jaarlijks hoogtepunt hadden.’

Korte uitleg:

  • ETH staat voor Ethereum
  • LINK voor Chainlink
  • REN is REN
  • ELF is Aelf
  • KNC staat voor Kyber Network
  • ZRX is 0x

Goed en slecht nieuws

Ethereum en Chainlink zijn via BTC Direct en BLOX te krijgen. Santiment zegt dat Ethereum momenteel tegelijkertijd bullish en bearish statistieken laat zien.

‘Het goede nieuws is dat miners niet verkopen en dat er een grote toename is in het aantal nieuwe ETH-adressen dat wordt aangemaakt, en dat reeds bestaande adressen een toename in activiteit laten zien. Het slechte nieuws is dat het sociale sentiment grenst aan euforisch territorium, en dat de dagelijkse actieve stortingen enorm zijn gestegen.’

Miners verkopen wel

Op dat eerste punt moest Santiment terugkrabbelen. Miners verkopen wel degelijk hun ethers. Het bedrijf zegt nu dat FOMO onder traders veel minder is geworden en dat miners hun coins dumpen. Dit onderbouwen ze met statistieken over bijvoorbeeld trades op decentrale beurzen.

Sommige van de andere vijf populaire altcoins lieten afgelopen week een mooie groei zien, ook toen de bitcoin koers bleef stijgen. Gisteren liet bitcoin het afweten, en de waarde van deze altcoins daalden hierdoor ook.

Toon Schraven

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bekijk reacties

Recente artikelen

Garlinghouse wil aanklacht SEC tegen Ripple teniet doen met motie

Brad Garlinghouse heeft een kopie vrijgegeven van een brief die was ingediend door zijn advocaten.…

15 uur geleden

Charlie Lee van Litecoin zegt dat NFT lijkt op ICO-hype van 2017

De grondlegger Litecoin trok parallellen tussen de huidige NFT-markt en de beruchte ICO-markt van eind…

17 uur geleden

SushiSwap naast Ethereum en Binance nu ook op Fantom

De gedecentraliseerde geautomatiseerde marktmaker SushiSwap werkt nu ook op andere blockchains behalve Ethereum, waarvan Fantom…

19 uur geleden

Bitcoin in maart naar 73.000 dollar: dit is hoe dat mogelijk is

Even dipte bitcoin vanmorgen onder 50.000 dollar (41.514 euro), maar de cryptocurrency komt sterk terug.…

21 uur geleden

‘Bitcoin binnen 10 jaar mogelijk 1 miljoen dollar’

Jesse Powell, oprichter en CEO van Kraken, legt uit waarom hij gelooft dat bitcoin uiteindelijk…

22 uur geleden

Gerucht: PayPal wil cryptocurrency bewaardienst Curv overnemen

CoinDesk schrijft dat PayPal bezig zou zijn met het overnemen van Curv, een technologiebedrijf dat de…

2 dagen geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct