Zondag longread: een overzicht van de valuta crisis en welke rol bitcoin speelt

Soms kom je op Twitter een draadje tegen die je gewoon wilt delen. Dit is er zo eentje. Raoul Pal heeft hier veel werk ingestoken en deelt zijn visie over de risico’s van de huidige valutacrisis. Hieronder zijn volledige analyse, gevolgd door een interpretatie.

 

Goed werk van Raoul. Bitcoin kan een alternatief zijn zonder direct alle wereldwijde valuta te moeten vervangen. Analist Anthony Pompliano denkt dat de kans op een alternatief systeem dat naast het oude bankensysteem bestaat, veel hoger is dan een gloednieuw systeem op basis van bitcoin die het gehele bestaande systeem vervangt.

Hij denkt dat de volgende gebeurtenissen dan waarschijnlijk plaatsvinden:

  1. Veel mensen uit instabiele landen zouden ervoor kunnen kiezen om bitcoin te gebruiken omdat het stabieler en betrouwbaarder is dan het systeem waarin ze momenteel leven.
  2. Het oude banksysteem ziet een uitstroom van waarde, afhankelijk van hoe groot de twee systemen tegen die tijd zijn.
  3. Fiatgeld blijft belangrijk als gevolg van wettelijke en juridische rompslomp. Denk aan KYC, AML, belasting betalen, handelsovereenkomsten, enz.
  4. De meeste van de grootste tegenstanders van de VS (Rusland, China, Iran, Noord-Korea, enz.) zouden proberen het legacy-systeem te verlaten. De vraag is of een nieuw systeem op basis van bitcoin is, of dat alle centrale banken zelf digitale, soevereine valuta’s bouwen.
  5. De marktwaarde van bitcoin zou drastisch groeien als gevolg van de grote toename van de vraag terwijl het aanbod hetzelfde blijft.
  6. De focus komt te liggen op het bouwen van een sterkere tweede en derde laag. Dit is nodig voor betere gebruikerservaringen.
  7. Sommige landen kunnen zich bedreigd voelen door het nieuwe systeem zetten de aanval in. Hetzij door deelname aan het systeem te verbieden of door de afhankelijkheid van het nieuwe systeem van het oude systeem af te snijden.

Na het lezen van de tweetstorm van Raoul Pal kan je je afvragen of mensen op zoek gaan naar een manier om zichzelf te bewapenen tegen falende valuta. Het lijkt of dat nu al het geval is. De koers van goud en bitcoin blijven onverminderd stijgen.

Volg Bitcoin Koers

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.