Meer dan vijfduizend winkels in Zuid-Amerika accepteren cryptocurrencies

Sinds 25 juli hebben een stuk meer webshops in Zuid-Amerika de mogelijkheid om cryptocurrencies te accepteren. Dit komt door een samenwerking tussen de Chileense crypto-exchange CryptoMKT en betaalplatform Flow.

Flow is een payment service provider. Dit is een service voor bedrijven die transacties verwerken. De service is in die zin vergelijkbaar met die van het Nederlandse Pay. Meer dan vijfduizend webshops in Chili, Argentinië, Brazilië en Europa maken op dit moment gebruik van deze service. Volgens Flow worden er maandelijks 180.000 transacties verwerkt.

Hoe werkt de samenwerking?

Bedrijven die al gebruikmaken van Flow kunnen sinds woensdag 25 juli dus ook cryptocurrencies accepteren. Vooralsnog gaat het om de volgende drie coins: bitcoin, ether en stellar. Maar hoe gaat een betaling in cryptocurrency via deze weg in zijn werk?

  1. Je betaalt via bitcoin, ether of stellar.
  2. Via CryptoCompra worden de cryptocurrencies omgezet in Chileense pesos of een andere plaatselijke valuta. CryptoCompra is de dochteronderneming van CryptoMKT.
  3. De webshop ontvangt vervolgens de betaling in de lokale valuta.

Door deze ontwikkeling ontvangt de webshop nog niet direct betalingen in cryptocurrencies. Maar het is zeker een stap in de goede richting. Cryptobezitters hebben nu namelijk meer keuze in het uitgeven van hun cryptomunten.

In Nederland betalen met cryptocurrencies

Kan je ook in Nederland betalen met cryptocurrencies? Het antwoord is ja: Nederland is namelijk een erg cryptovriendelijk land. Vooral in Arnhem kun je in verschillende winkels terecht met je bitcoins. Daar reken je bijvoorbeeld een biertje af met bitcoin op het terras, of betaal je de dagelijkse boodschappen in bitcoin bij Arnhem Centraal.

Ook op verschillende webshops in Nederland betaal je al met bitcoin. Zo hebben wij eerder dit jaar een pizza besteld via Thuisbezorgd:


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.