Zuid-Korea blijft ICO’s verbieden na overtreden regels

De financiële waakhond van Zuid-Korea geeft aan Initial Coin Offerings (ICO’s) voorlopig te blijven verbieden. De Financial Services Commission (FSC) geeft aan dat een ICO een hoog risico met zich meebrengt als je investeert in een token. De FSC heeft haar besluit genomen op basis van een onderzoek van het Financial Supervisory Service (FSS).

Hieruit blijkt dat sommige projecten expres illegaal geld hebben verzameld van Koreaanse investeerders. In september 2018 stuurde de FSS een vragenlijst naar 22 lokale bedrijven die ICO’s organiseerden in het buitenland. 13 daarvan reageerde op de vragenlijst. De organisaties uit deze vragenlijst houden ICO’s sinds juni 2017 en er is in totaal voor ongeveer 509 miljoen dollar opgehaald.

Achterhouden van informatie

Bepaalde organisaties hebben informatie achtergehouden voor investeerders, zoals bedrijfsprofielen of foutieve financiële verklaringen. Na de eerste uitgifte van de tokens, zijn de munten gemiddeld met 67,7 procent in waarde gedaald.  

De Zuid-Koreaanse overheid gaat in november verder onderzoeken of ze ICOs blijven toelaten in hun land.

Vier Koreaanse crypto exchanges voorkomen witwaspraktijken

De vier grootste cryptocurrency exchanges in Korea gaan samenwerken om witwassen te voorkomen. Bithumb, Coinone, Korbit en Upbit maken een hotline waarbij ze overleg houden over verdachte activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan  phishing, pyramide spellen en andere illegale activiteiten. Ze moedigen andere exchanges aan om ook mee te doen met dit initiatief.

Al eerder is gebleken dat Zuid-Korea actief is in de cryptowereld. Nu is het nog wachten totdat de rest van Azië het voorbeeld volgt.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.