Zuid-Korea erkent cryptomarkt met nieuw classificatiesysteem

Er is weer een nieuwe stap gezet in het reguleren van de cryptomarkt. De Zuid-Koreaanse regering werkt namelijk aan een systeem om de cryptomarkt op te delen in classificaties. Deze classificaties dienen als basis voor toekomstige regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan regelgeving die onlangs in Malta is ingevoerd.

Wat houden de classificaties in?

Zuid-Korea gaat verschillende belangrijke blockchain-gebieden onderscheiden. Hieronder vallen bijvoorbeeld:

  • Het ontwikkelen van blockchain-systemen
  • Het ontwikkelen van decentrale applicaties (DApps)
  • Cryptocurrency exchanges en het maken van transacties

Daarnaast kijkt de regering hoe zij blockchain kan inpassen in de Zuid-Koreaanse samenleving. Blockchain kan namelijk van nut zijn in verschillende sectoren. De bekendste use case is misschien wel de financiële sector. Maar blockchain kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden in de verzekeringswereld, de logistiek en in de ICT.

Een legitieme markt

Dit nieuws klinkt misschien niet erg bijzonder, maar volgens de Koreaanse nieuwswebsite The BChain is het positief. Dit is namelijk de eerste keer dat de Zuid-Koreaanse regering de cryptomarkt erkent als legitieme markt.

Door middel van een enquête onder verschillende groepen belanghebbenden verzamelt de regering behoeften en adviezen op het gebied van de cryptomarkt. De regering krijgt hierbij input van 43 verschillende ministeries, 17 regionale overheden en verschillende ondernemingen en financiële instanties.

Positieve ontwikkelingen

Zuid-Korea lijkt hiermee stappen te zetten richting een positiever crypto-klimaat. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen om het verbod op ICO’s op te heffen. Investeerders kunnen in de toekomst dus weer start-ups uit Zuid-Korea steunen.

Daarnaast maakte het Ministerie van Wetenschap onlangs bekend 200 miljoen dollar in te zamelen om te gebruiken als investering in nieuwe blockchain-projecten. Met dit budget werkt de regering nu al aan een systeem voor kleinere bedrijven om op een eenvoudige manier blockchain toe te passen.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.