Zuid-Koreaans eiland wil blockchain walhalla worden

Gouverneur Won van het Zuid-Koreaanse eiland Jeju heeft de landelijke regering gevraagd om zijn eiland aan te wijzen als ‘blockchainhub’. Gouverneur Won zegt hierover het volgende:

“Ontwikkelingen rondom de blockchain bieden Korea de kans om wereldwijde koploper in de ontwikkeling van ‘het nieuwe internet’ te worden.”

Hij stelt daarom voor om samen met het bedrijfsleven en de landelijke- en regionale overheden een taskforce te vormen. Deze taskforce moet onderzoeken hoe ze van Jeju een blockchainhub kunnen maken.

In het krantenartikel ligt de focus vooral op de juridische kant van de blockchainwereld. Zo zou het eiland bijvoorbeeld speciale crypto- en blockchainvriendelijke regulering krijgen.

De regulering zou met name over ICO’s gaan. De gouverneur stelt voor dat blockchainstartups op ‘zijn’ eiland vrij moeten zijn om kapitaal op te halen met een ICO. Een methode waarmee bedrijven zelf ontwikkelde coins kunnen verkopen om zo hun businessplan te financieren.

“Voor innovatieve ondernemers zou het absoluut mogelijk moeten zijn om geld op te halen door middel van cryptocurrency’s”, zo vertelt gouverneur Won aan de Joongangdaily op 13 augustus.

Hij merkt op dat veel Koreaanse blockchainbedrijven het land zijn ontvlucht door de huidige strenge regelgeving. Ze vluchten dan naar landen als Zwitserland of Singapore. Daar mogen de bedrijven wel geld ophalen door middel van een ICO.

Strenge Zuid-Koreaanse cryptowetten

De huidige regelgeving in Zuid-Korea is streng als het om ICO’s gaat. De Koreaanse overheid heeft het verkopen van coins om geld op te halen niet direct verboden. Wél is het verboden om zonder toestemming geld op te halen. Hierdoor zijn ICO’s praktisch verboden.

Recent werd bekend dat het Zuid-Koreaanse parlement van deze wetgeving af wil. Zij zien de strenge wet- en regelgeving als de reden voor het vertrek van een hoop blockchain talent. Iets dat ze graag willen voorkomen.

Begin juli maakte de Zuid-Koreaanse regering bekend dat zij een classificatiesysteem ontwikkelen voor de cryptomarkt. Dit systeem dient vervolgens als kader voor verdere regulering van de cryptomarkt in Korea.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.