Zuid-Koreaanse politie wil assets van Terra (LUNA) Foundation Guard bevriezen

De Zuid-Koreaanse autoriteiten zijn bezig om de assets van de Luna Foundation Guard te bevriezen. Luna Foundation Guard is een non-profit stichting die voor het Terra-ecosysteem reserves aanhield om de stablecoins te steunen tijdens moeilijke momenten.

Gaan ze er vandoor met de fondsen?

We weten inmiddels allemaal hoe het daarmee is afgelopen. De UST-stablecoin van Terra wist de koppeling met de Amerikaanse dollar niet te houden, waarna het complete ecosysteem ineenstortte. Hierbij zijn miljarden dollars en de spaarvermogens van duizenden investeerders in rook opgegaan.

 Nu lijkt de Zuid-Koreaanse politie bang te zijn dat Luna Foundation Guard er met de fondsen vandoor gaat, want het vraagt beurzen om hun tegoeden te bevriezen. Volgens de wet hoeven beurzen hier echter niet aan te voldoen. Het is dus nog maar de vraag of zij zich aan het verzoek zullen houden. De kans dat ze dat doen lijkt in eerste instantie meer dan aanwezig. Hiermee houden zij immers de autoriteiten te vriend en laten ze ook zien het beste voor te hebben met de gebruikers.

De reden voor het verzoek van de politie

De Zuid-Koreaanse politie doet onderzoek naar de Luna Foundation Guard nadat ze lucht kregen van mogelijk vreemde praktijken met de fondsen. De kans dat de Luna Foundation Guard daadwerkelijk verkeerde dingen van plan is met de fondsen lijkt echter klein. Do Kwon en zijn kompanen zijn namelijk bekend bij de Koreaanse autoriteiten en dat zou vluchten lastig maken. Vroeg of laat komt er in dat geval wel iets aan het licht waardoor ze tegen de juridische lamp zouden lopen.

Het is maar de vraag of ze, naast alle commotie die er al is, ook dit nog op hun kerfstok willen hebben. Sommige investeerders hebben Do Kwon en zijn minder bekende mede-oprichter Daniel Shin al aangeklaagd voor de verliezen. Andere investeerders maken zich eveneens klaar om een eigen rechtszaak tegen de heren te beginnen. Er schijnen nu dusdanig felle lampen op Terra en alles wat daaromheen hangt, dat meer schimmige handelingen vooral een domme beslissing lijken.

Koreaanse autoriteiten op bezoek bij grote beurzen

Ze laten er in Zuid-Korea in ieder geval geen gras over groeien, want de autoriteiten zijn gisteren en vandaag al op bezoek geweest bij de grote beurzen. Hierbij gaat het om partijen als Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit en Gopax. Zij moeten hoogstwaarschijnlijk vragen beantwoorden om te bepalen of zij al dan niet een deel van de verantwoordelijkheid voor de verliezen op zich moeten nemen. Hierbij lijken de Koreaanse autoriteiten te menen dat de verantwoordelijkheid niet volledig bij de investeerders ligt.

Mocht dit een ding worden, dan moeten ook beurzen gaan beter opletten welke munten ze op hun platform noteren. Voor veel cryptocurrency’s kan dat in de nabije toekomst ook nog problemen opleveren. “We gaan in ieder geval het verzoek indienen bij de beurzen om een beschermingsbeleid voor investeerders in te voeren”, aldus Yoon Chang-hyeon, de voorzitter van de afdeling digitale assets van de People Power Party.

Coinone schortte, tijdens het ineenstorten van het ecosysteem, de handel in Luna op. Op hetzelfde moment kwamen van zowel Korbit als Bithumb waarschuwingen om niet in het project te investeren. Het is de vraag of dat voor de Koreaanse autoriteiten genoeg is en of de beurzen hiermee de investeerders voldoende beschermd hebben.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.