Zuid-Koreaanse president belooft belastingvrije crypto en legalisering ICO’s

De nieuw gekozen president van Zuid-Korea, Yoon Suk-yeol, zal in mei toetreden als president. Hij laat zich positief uit over crypto, dus dat is gunstig voor de markt. Hij beloofde onder andere belasting verlaging op crypto en het goedkeuren van Initial Coin Offerings (ICO’s), waarbij investeerders de eerste coins van een project kunnen kopen. Dit meldt Nikkei Asia.

Yoon is lid van de conservatieve People Power Party en beloofde ook – naast de goedkeuring van ICO’s – om geen belasting te heffen op handelswinsten in cryptocurrency. Dit zou gelden tot een bedrag van 50 miljoen won (36.650 euro). Op deze manier worden crypto-winsten hetzelfde aangerekend als aandelenwinsten.

Niet meer naar Singapore

Met het veranderen van het huidige verbod op ICO’s en de belastingvrije winsten tot 36.650 euro, hebben crypto-investeerders veel om enthousiast over te worden. Zuid-Koreaanse crypto start-ups hoeven dus niet meer te wijken naar landen als Singapore als zij een ICO willen organiseren.

“Aangezien ICO’s nu verboden zijn, hebben we geen andere keuze dan munten uit te geven in Singapore en andere landen. Ventures en startups zullen in staat zijn om gemakkelijk geld op te halen bij investeerders als het verbod wordt opgeheven”, aldus de secretaris-generaal van Korea Blockchain Association.

Munten stegen na verlies huidige president

Zuid Koreaanse munten stegen hard na de winst van de president. De huidige president, Moon Jae-In, trad namelijk hard op tegen cryptobeurzen. Zij mochten vanaf september 2021 geen Zuid-Koreanen meer accepteren als klanten. Daarnaast was er vrijwel geen duidelijkheid over de belasting omtrent crypto. Daar zal nu dus verandering in komen, als we de woorden van Yoon mogen geloven.

Het kan nog fout gaan

Toch kunnen deze plannen wel nog onderbroken worden. Dat komt omdat er meerdere partijen goedkeuring moeten geven volgens nieuwsplatform Nikkei Asai:

‘Yoon kan een deel van zijn cryptocurrency-beleid uitvoeren, maar zijn ‘geen belasting’ belofte heeft de Nationale Vergadering nodig om een belastingwet te herzien. De wetgevende macht zal ook een wetsvoorstel moeten goedkeuren om een agentschap op te richten om digitale activa te reguleren.’

Het nieuwsplatform zegt dat daarvoor wel de medewerking nodig is van de Democratische Partij van de huidige president, die dus niet zo’n fan was van crypto. Deze partij heeft een meerderheid van 300 zetels in de wetgevende macht.

Komt er daad bij woord?

Het crypto-nieuws is positief gestemd door de winst van Yoon. Maar of zijn beloftes uitkomen, hangt af van meerdere factoren. Het enthousiasme was terug te zien in cryptokoersen van onder andere de Zuid-Koreaanse ICON (ICX), die 60% steeg in de uren na de verkiezing. Dit zou echter de andere kant op kunnen slaan als derde partijen de plannen van Yoon dwarsliggen. Vanaf mei, als Yoon zal toetreden, zullen we meer horen over de beloftes van deze crypto-president.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.