Honderdduizend euro over? Koop een Zwitsers horloge met ingebouwde bitcoin wallet

Een Zwitserse horlogemaker ontwikkelt een luxe, handgemaakt klokwerk met ingebouwde cryptowallet. A. Favre & Fils maakt al langer dan driehonderd jaar horloges en klokken, aldus hun eigen website.

Ingebouwde cold storage

Het bedrijf kondigde vorige week aan dat de wallet in het uurwerk kan dienen als ‘cold storage.’ Dit kan je het beste vergelijken met een soort spaarrekening die niet verbonden is met internet. Ook verklaren ze dat ze een eigen state of the art beveiliging hebben, uiteraard op basis van blockchain.

A. Favre & Fils directeur Laurent Favre: “We hebben dit eerste uurwerk ontwikkeld met het idee iets nuttigs aan te bieden voor de crypto-community, niet simpelweg iets om hun geld aan uit te geven.”

Minimaal een ton

Dat het een luxemerk is zie je ook terug in de prijs. De richtprijs voor één horloge met ingebouwde wallet is tussen de honderdduizend en de honderdvijftigduizend euro. De hoogte van de prijs is afhankelijk van de wensen van de klant. Ga je voor goud, metaal en wat voor afwerking wil je.

A. Favre & Fils verwacht in het tweede kwartaal van 2019 het eerste prototype af te hebben. Het horloge zal “de ultieme in-dataveiligheid en privacybescherming garanderen”, aldus directeur Favre.

“Je moet relevante functies blijven toevoegen die het ontwerp vooruit helpen. Het lijkt een beetje op het uitzoeken van de toekomst van stoommachines in het tijdperk van elektrische treinen, “zei Favre tegen een Zwitserse omroep.

Flitsend filmpje en website

Uiteraard is er ook een flitsend filmpje genaamd #whatsthemissinglink. Oordeel zelf of je het iets-zeggend vindt. Daarnaast is er ook een website te vinden. Hierop staat dat ze onder andere samenwerken met gamepublisher Ubisoft. De website lijkt speciaal voor dit project in het leven te zijn geroepen.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.