Bitcoin nieuws

Analyse: wat doet bitcoin na de sinterklaasdip?

Net als de mijter van sinterklaas, kleurde de crypto markt helemaal rood dit weekend. De koers van bitcoin leed een verlies van maar liefst 25 procent. Was dit de laatste dip voor een nieuwe all time high?

Het was even schrikken voor de mensen die zaterdagochtend hun portfolio openden. Er werden grote verliezen geleden in de nacht van vrijdag op zaterdag. De crypto markt daalde het heftigste rond vijf uur ’s ochtends; om en nabij twintig procent in een half uur. Bitcoin daalde toen van ongeveer 52.000 tot bijna 42.000 dollar (46.000 naar 37.400 euro). De koers wist zich op dit dieptepunt te herpakken en steeg binnen een paar uur weer terug naar 48.000 dollar (42.500 euro).

Wat zien we nu?

Bitcoin maakte een sprong vanaf 42.000 dollar. Dit gebeurde rond de zone die in september van dit jaar als support diende. Vanaf hier herstelde bitcoin een klein beetje, om vervolgens te blijven hangen tussen de 47.000 en de 50.000 dollar (41.500 en 44.300 euro).

Zoals te zien in de chart hierboven, is bitcoin met deze dip op een bekend punt beland. Voordat het weer terugschoot naar 48.000 dollar, kwam bitcoin op de plek terecht die tijdens de ‘corona crash’ als resistance diende. Zo’n support/resistance flip is meestal een verandering in de marktstructuur, en dat is ook gebleken in november. Bitcoin maakte eerst een higher high voordat deze sinterklaas-dip plaatsvond.

Als we kijken naar de marktstructuur op de dagelijkse chart is er nog niets ergs aan de hand. Bitcoin heeft met het hoogtepunt van november een all time high neergezet. In combinatie met de dip van afgelopen weekend is bitcoin nog steeds in een up-trend. Als deze marktstructuur doorzet, betekent dat dat er een nieuw hoogtepunt denkbaar is. De trend van de markt is hiermee nog steeds bullish.

Prijsverwachting

De echte zorgen zouden pas moeten komen wanneer de prijs onder de support-zone van ongeveer 40.000 dollar (35.400 euro) sluit. Dit zou namelijk het begin van een neerwaardse trend bevestigen. De eerstvolgende support ligt in dat geval op de 30.000 dollar (26.600 euro). Dit kan een flink slagveld worden, aangezien dit een daling van bijna 40% zou betekenen ten opzichte van de huidige koers (op het moment van schrijven).

Wees nog niet ongerust, aangezien er ook een vrolijker scenario kan plaatsvinden. Als de koers boven de support zone blijft, dan is de voorgaande all time high (en misschien zelfs daarboven) een realistisch target. Dit zou betekenen dat de huidige up-trend nog niet gebroken is, en er gewoon weer nieuwe hoogtes worden gezet.

 

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Weer Bitcoin ETF afgewezen door Amerikaanse waakhond

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft weer een voorstel voor een bitcoin ETF…

2 uur geleden

Verander je profielfoto op Twitter in een NFT

Twitter heeft een functie uitgerold waarmee gebruikers de NFT's die ze voor hun profielfoto's gebruiken,…

4 uur geleden

Bitcoin zakt tot 38.000 dollar, laagste punt in half jaar

Heel even leek het goed te gaan met bitcoin deze week, maar in het holst…

6 uur geleden

Wil McDonald’s Dogecoin accepteren als betaalmiddel?

Altijd al Big Macs willen kopen met Dogecoin? Wellicht kan dat binnenkort. McDonalds hint namelijk…

22 uur geleden

Centrale bank Rusland wil bitcoin en cryptocurrency verbieden, evenals mining

Reuters schrijft dat de Russische centrale bank pleit voor een volledig verbod op cryptocurrency. Het…

1 dag geleden

Bitcoin analyse: het is nog niet gebeurd, maar het gevaar is nog niet geweken

De prijs van bitcoin laat nog geen kracht omhoog zien. De prijs ontsnapt dus niet…

1 dag geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-