Categorieën: Regulering

Oud CEO van Bakkt Kelly Loeffler vrijgesproken van insider trading

De Amerikaanse Justitie laat het onderzoek naar handel met voorkennis van drie senatoren vallen. De Republikeinse en Democratische senatoren werden onderzocht nadat ze aandelen hadden verkocht na vroege briefings over het coronavirus.

Kelly Loeffler van Bakkt

Kelly Loeffler is een van deze senatoren en zij was voorheen de CEO van Bakkt. Met de diensten van Bakkt kunnen institutionele beleggers met een verzekering hun bitcoins bewaren. Maar het belangrijkste is dat Bakkt futures aanbiedt op bitcoin. Nu is Loeffler voor de Republikeinse partij senator van de staat Georgia. Ze verkocht voor minimaal één miljoen dollar aan aandelen in de dagen en weken na een besloten vergadering over het coronavirus.

Het onderzoek naar handel met voorkennis is door het ministerie van Justitie laten vallen. In een verklaring aan NBC News noemde haar woordvoerder het onderzoek politiek gemotiveerd, wat zeker een manier is om de controverse te beschrijven.

Ruim voor publiek het wist

Voor het geval je het vergeten bent, Loeffler verkocht miljoenen in aandelen vlak na briefing over corona, ruim voordat de pandemie werd aangekondigd aan het publiek. Er werden vragen gesteld over de vraag of ze profiteerde van de handel met voorkennis, omdat ze informatie had achtergehouden die niet bekend was bij het publiek over een dreigende crash.  In die tijd kocht ze ook voor 250.000 dollar aandelen in Citrix. Dit bedrijf ken je misschien nog wel van een grootschalig datalek begin dit jaar. Echter, sinds het coronavirus is de aandelenwaarde van Citrix gestegen. Ook kocht ze voor 250.000 dollar aan aandelen in Oracle. Deze is sindsdien met 18% gestegen.

Loeffler is getrouwd met de eigenaar van de New York Stock Exchange. De NYSE valt onder de paraplu van Intercontinental Exchange. Ook Bakkt valt hieronder.

Goed moment

Het ministerie van Justitie heeft ook soortgelijke onderzoeken naar de senatoren James Inhofe en Dianne Feinstein laten vallen, maar Senator Richard Burr heeft geen geluk, en het onderzoek naar hem zal snel worden voortgezet.

De aankondiging van Justitie komt op een goed moment voor Loeffler. Haar greep op haar senaatszetel is zwak en wordt alleen maar zwakker door het onderzoek. The Wall Street Journal schrijft dat nieuwe peilingen laten zien dat ze haar zetel verliest aan haar mede-Republikein Doug Collins.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bekijk reacties

Recente artikelen

Win 5x bitcoin hardware wallet Trezor Model T ter waarde van 180 euro

BTC Direct en SatoshiLabs, bekend van hardware wallet Trezor, werken samen om bitcoin nog simpeler…

12 uur geleden

Trezor kondigt samenwerking aan met BTC Direct, bitcoin wordt nog veiliger en simpeler

Nu de bitcoin halving alweer een maand achter ons ligt, is het tijd voor de…

13 uur geleden

Bitcoin aan het koorddansen met trendlijn volgens analyse: hoogste prijs 2020 in zicht?

Bitcoin flirt met een uitbraak, zoals je misschien al zag in onze laatste video. Al…

15 uur geleden

‘Bitcoin kan 300.000 dollar worden, iedereen moet 2% van portfolio omzetten in cryptocurrency’

Bill Miller, voorzitter en chief investment officer van Miller Value Partners, deelt zijn crypto-beleggingsstrategie en…

17 uur geleden

Monero (XMR) is beter voor privacy dan bitcoin (BTC) volgens Antonopoulos

Andreas Antonopoulos zegt dat Bitcoin waarschijnlijk nooit zulke privacy functies krijgt als die van Monero.…

17 uur geleden

Breekt bitcoin prijs met trendlijn van 20.000 dollar?

Sinds begin 2018 vormt zich een trendlijn op de bitcoin koers. Deze loopt al twee…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!