Categorieën: ReguleringWallet

President Biden stopt controle bitcoin en cryptocurrency wallets, voor nu..

Op zijn eerste werkdag heeft de Amerikaanse president Joe Biden alle “nieuwe of lopende” regels uit het Trump-tijdperk stopgezet totdat leden van de nieuwe regering ze kunnen herzien.

Identiteit koppelen aan ontvangstadressen

Een van die regels is een voorstel van 18 december van het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), toen nog onder leiding van Minister van Financiën Steven Mnuchin. De regel lijkt op wat we nu in Nederland hebben, namelijk de verplichting om de identiteit van klanten te kunnen koppelen aan walletadressen.

Veel commentaar

De voorgestelde regel veroorzaakte een storm aan kritiek. Amerikaanse cryptocurrency-bedrijven en belangenbehartigingsorganisaties lobbyden bij de Treasury om de regel te heroverwegen. Binnen een periode van 15 dagen kwamen duizenden openbare commentaren binnen. Toch probeerde de Treasury de regels erdoor te drukken voor het einde van de termijn van Donald Trump.

Neeraj Agrawal van Coin Center prijst de inspanningen van het publiek: ‘Mede dankzij de reactie van de gemeenschap werd de regelgeving verzet naar de Biden-administratie. Wanneer een nieuwe administratie aantreedt, is het standaardpraktijk om de lopende regelvorming te bevriezen en te evalueren.’

Uitstel van 60 dagen

In het memorandum van vandaag van Ronald Klain, de nieuwe stafchef van het Witte Huis, wordt aan alle agentschappen gevraagd ‘te overwegen om de ingangsdata van de regels 60 dagen uit te stellen vanaf de datum van dit memorandum, in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving … met het doel om feitelijke vragen te herzien , wet en beleid die de regels kunnen aanpassen. ”

Klain vraagt ​​de verschillende agentschappen ook te overwegen om een ​​commentaarperiode van 30 dagen toe te staan.

Geen middernachtregel

Uiteindelijk moet het memorandum ervoor zorgen dat alle lopende regels, inclusief alle regels die van invloed zijn op cryptocurrency’s, eerst worden doorgelicht door de nieuwe mensen van president Biden. Biden heeft Janet Yellen aangesteld als minister van Financiën, wiens benoeming eerst moet worden goedgekeurd door de Senaat. FinCEN, het Treasury-bureau dat de regel heeft voorgesteld, wordt nog steeds geleid door de door Mnuchin aangestelde Kenneth Blanco.

‘Zonder de tijdsdruk van een ‘middernachtregel’ hebben we een veel betere kans om zorgvuldig met FinCEN in gesprek te gaan,’ zei Agrawal.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bekijk reacties

  • Biden is de grootste oplichter ooit. Een president die de verkiezingen gestolen heeft. En dan denken de mensen, dankzij de MSM , dat Tump de slechterik was. Hoe naief kun je zijn.

Recente artikelen

Bitcoin breekt uit: op weg naar 60.000 euro

Bitcoin zet de stijgende lijn door! De cryptocurrency schoot vanmorgen naar 54.500 dollar (45.882 euro),…

1 uur geleden

Ripple beëindigt officieel samenwerking met MoneyGram

Cryptocurrency bedrijf Ripple heeft zijn veelgeprezen samenwerking met MoneyGram beëindigd. Een paar weken geleden nam…

2 uur geleden

Noors bedrijf investeert bijna 50 miljoen euro in bitcoin

Beursgenoteerd bedrijf Aker ASA is van plan om bijna 50 miljoen euro (500 miljoen noorse…

18 uur geleden

Bitcoin is gisteren een stuk simpeler geworden

In de afgelopen weken lijkt het dat er meer rekenkracht het netwerk heeft verlaten dan…

19 uur geleden

DeFi cryptocurrency Uniswap stijgt 50% en staat in top 10

Het governance-token van Uniswap is het eerste DeFi-token geworden dat qua kapitalisatie tot de tien…

21 uur geleden

Analyse: Is maart traditioneel een goede maand voor Bitcoin?

Bitcoin is nog relatief jong, net 12 jaar, maar bepaalde tradities hebben zich al weten…

23 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct