Ethereum bereikt hoogste waarde ooit, bitcoin prijs stagneert

Vanochtend bereikte Ethereum zijn hoogste koers ooit met 1.468 dollar (1.205 euro). Dat betekent een stijging van 8 procent in de laatste 24 uur. Bitcoin is met 1 procent gestegen en is nu 33.249 dollar (27.309 euro) waard. Velen andere altcoins laten ook een mooie stijging zien, hierdoor is de totale marktkapitalisatie gestegen naar 1 biljoen dollar.

Het is bitcoin niet gelukt om te breken met 34.000 dollar, en de dominantie van bitcoin op de cryptomarkt is hierdoor iets gedaald naar 62,7 procent.

Alle seinen staan op groen

Het grootste deel van de altcoin-markt staat in het groen vergeleken met de euro en de dollar. Ripple, Binance Coin, Cardano, en Polkadot zijn de afgelopen 24 uur allemaal een beetje gestegen. Litecoin, Chainlink en Bitcoin Cash hebben bijna 4% aan waarde toegevoegd, maar Ethereum heeft het beter gedaan dan alle top tien munten. Al deze munten zijn verkrijgbaar via de app BLOX.

Ook als je kijkt naar de satwaarde (uitgedrukt in bitcoin) dan heeft de koers van ethereum het hoogste niveau bereikt sinds halverwege 2018. Het handelspaar ETH / BTC steeg naar 0,0425.Weerstand niet doorbroken

Terwijl Ethereum op weg was naar een nieuwe all time high, blijft bitcoin worstelen met het doorbreken van een weerstandsniveau. De bitcoin koers ging gisteren richting de 34.000 dollar, maar kreeg flinke weerstand en kreeg te maken met een correctie. Deze ging de afgelopen 24 uur door en stopte net iets boven 31.000 dollar. Vervolgens kwamen de kopers terug en de waarde steeg weer naar 33.750 dollar op Bitstamp. Sindsdien heeft bitcoin zich iets teruggetrokken tot ongeveer 33.000 dollar.

Altcoins domineren

Doordat bitcoin in het prijskanaal van 31.000-34.000 bleef, is de dominantie van bitcoin afgenomen. Dit is de maatstaf die de marktkapitalisatie van bitcoin vergelijkt met die van alle andere munten. In een paar weken tijd is de dominantie gedaald met 7 procentpunten, van 70 naar 63 procent.

Dat zie je hieronder. Bitcoin was op 14 januari nog 40.000 dollar waard, maar is sindsdien met 25 procent gedaald.  Vanaf dat moment is de dominantie van bitcoin afgenomen, wat betekent dat de koers van bitcoin heeft ingeleverd op de altcoinkoersen.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Garlinghouse wil aanklacht SEC tegen Ripple teniet doen met motie

Brad Garlinghouse heeft een kopie vrijgegeven van een brief die was ingediend door zijn advocaten.…

15 uur geleden

Charlie Lee van Litecoin zegt dat NFT lijkt op ICO-hype van 2017

De grondlegger Litecoin trok parallellen tussen de huidige NFT-markt en de beruchte ICO-markt van eind…

17 uur geleden

SushiSwap naast Ethereum en Binance nu ook op Fantom

De gedecentraliseerde geautomatiseerde marktmaker SushiSwap werkt nu ook op andere blockchains behalve Ethereum, waarvan Fantom…

19 uur geleden

Bitcoin in maart naar 73.000 dollar: dit is hoe dat mogelijk is

Even dipte bitcoin vanmorgen onder 50.000 dollar (41.514 euro), maar de cryptocurrency komt sterk terug.…

21 uur geleden

‘Bitcoin binnen 10 jaar mogelijk 1 miljoen dollar’

Jesse Powell, oprichter en CEO van Kraken, legt uit waarom hij gelooft dat bitcoin uiteindelijk…

23 uur geleden

Gerucht: PayPal wil cryptocurrency bewaardienst Curv overnemen

CoinDesk schrijft dat PayPal bezig zou zijn met het overnemen van Curv, een technologiebedrijf dat de…

2 dagen geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct