Categorieën: Ripple nieuws

Wordt steeds lastiger om met XRP online aankopen te doen

CoinGate heeft aangekondigd dat ze vanaf 15 januari geen betalingen meer verwerkt die met XRP worden uitgevoerd. De munt van Ripple kan dan niet meer worden uitgegeven bij de aangesloten winkels.

Geen zorgen voor als je al XRP hebt

Het bedrijf benadrukte echter dat handelaren die al geld hebben verzameld in XRP, zich geen zorgen hoeven te maken. De crypto’s zijn veilig en ook geldig voor opname. Het is niet verwonderlijk dat de aankondiging met verbazing werd onthaald door verschillende XRP-enthousiastelingen op Twitter.

Een van hen deelde een GIF met de tekst: “Ik heb het gevoel dat je hier een grote fout maakt.”

Vanwege rechtszaak

De actie van CoinGate heeft alles te maken met de rechtszaak van Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission over de verkoop van XRP-tokens. Daarnaast wordt onderzocht wat de rol is van Garlinghouse en Larsen, zij hebben Ripple groot gemaakt maar deden dat vermoedelijk door XRP illegaal te verkopen. Ofja, of het illegaal is moet nog blijken uit de rechtszaak.

Vorige week probeerde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, enkele belangrijke vragen over de juridische strijd op Twitter te beantwoorden. Hij concludeerde dat de bewering van de SEC onwettig is.

Verschillende beurzen hebben ook aangekondigd dat ze XRP schrappen, Coinbase, Blockchain.com, Binance US en vele andere weigeren XRP voor Amerikaanse klanten. Daarnaast heeft Grayscale Investments XRP verwijderd uit zijn Digital Large Cap Fund.

Prijs lijkt nu stabiel

Door het nieuws van de aanklacht kakte de hele XRP koers in elkaar. Dat was jammer, want de munt zat juist in een opwaartse trend. Inmiddels is de waarde ietwat gestabiliseerd tussen de 0,24 en 0,25 euro.

CoinGate is een in Litouwen gevestigd fintech-bedrijf, opgericht in 2014. Het bedrijf biedt betalingsverwerkingsdiensten voor cryptocurrency voor bedrijven van elke omvang.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bekijk reacties

  • Bullshit, bitcoin maximalisten verhaaltje
    Bitcoin BTC belongs to China....
    Sponsor ccp koop btc.
    Geen usecase, heel langzaam, gebruikt 1% van alle electra ter wereld, kwetsbaar voor 51% attacks, 60% in handen van communistische chinese miners.
    En wordt via een tether scam gemanipuleerd!

  • complete onzin Richard. Bekend xrp army verzinsel! Zit nu al drie jaar naar xrp te kijken en niks van de voorstellingen komt uit! Wat een fantasten! Morgen gaat xrp naar 500/ 1000 dollar. Hoe ongelofelijk naïef kan een mens zijn! Mensen trap er toch niet in! Ze verzinnen iedere dag iets nieuws uit. Kijk geen YouTube over xrp want je komt in fantasia land terecht! Ze hebben hun hele hebben en houwen erin zitten. Hun hele leven hangt af van hun xrptjes die hun geliefde Ripple Goden over de ruggen van hun onderdanen dumpen. Ja ja , ... want dat doen ze wel echt! Dat is feitelijk geen verzinsel. De rest is een een groot rookgordijn! En als je investeerd in xrp doe het dan met 2% van je kapitaal. Kijk uit in ieder geval!

Recente artikelen

Amerikaanse grootbank adviseert bitcoin in portfolio op te nemen

JP Morgan zegt dat de vraag naar bitcoin hoger is dan het daadwerkelijke aanbod en…

11 uur geleden

Grayscale overweegt meer keuze voor grote investeerders: Polkadot, Chainlink, Cardano en meer

Het cryptocurrency investeringsfonds Grayscale is van plan om meer cryptomunten aan te bieden voor institutionele…

12 uur geleden

Fonds uit Dubai verkoopt 750 miljoen dollar Bitcoin om Cardano en Polkadot te kopen

Het in Dubai gevestigde cryptofonds FD7 Ventures zal de komende maand voor meer dan 750…

13 uur geleden

Bitcoinbeurs Kraken wil geld ophalen, waarde geschat op 10 miljard dollar

De grote Amerikaanse crypto-exchange Kraken is in gesprek over een nieuwe financieringsronde die de waardering…

15 uur geleden

Zakt Bitcoin naar 41.000 dollar? Of terug naar 50.000 dollar?

Bitcoin vond even de weg omhoog, maar 51.000 dollar (42.009 euro) bleek een te sterke weerstand.…

17 uur geleden

NBA-spelers kopen cryptocurrency van zichzelf en bod van 1,8 miljoen dollar op NFT Beeple

Er is flink geboden op een verzameling kunstwerken gemaakt door de populaire digitale kunstenaar Beeple.…

17 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct