Categorieën: Bitcoin nieuws

Noors bedrijf investeert bijna 50 miljoen euro in bitcoin

Beursgenoteerd bedrijf Aker ASA is van plan om bijna 50 miljoen euro (500 miljoen noorse kronen) te investeren in bitcoin en het bitcoin-ecosysteem. Aker richt daarvoor een nieuw bedrijf op, genaamd Seetee, dat als doel heeft om in bitcoin te investeren. Dat blijkt uit een persbericht wat het bedrijf vandaag heeft gepubliceerd.

Bitcoin en het eco-systeem

Naast bitcoin wil Seetee ook investeren in het bitcoin ecosysteem. Seetee heeft naar verluidt al een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Blockstream. Seetee zal nauw samenwerken met Blockstream op het gebied van bitcoin de implementatie van side-chains.

Noorwegen heeft in november 2018 de elektriciteitssubsidies voor binnenlandse bitcoin miners stopgezet. Toch heeft Noorwegen een aanzienlijk aandeel in de bitcoin hash rate, de totale rekenkracht op het netwerk.

Buiten China, staat het land op de achtste plaats op het gebied van hash rate, volgens gegevens van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index.

Ook investeringen in bitcoinbedrijven

Ook wil Seetee gaan investeren in andere cryptocurrency- en blockchainbedrijven. Aker zal daarvoor 500 miljoen Noorse kronen (bijna 50 miljoen euro) aan startkapitaal verstrekken aan Seetee. Het nieuwe bedrijf zal al zijn liquide belegbare activa in bitcoin aanhouden.

In een tweet van vandaag onthulde Seetee dat het bedrijf al 1.170 bitcoin heeft gekocht: ‘Onze strategie is om te HODL’en.’ Met HODL’en bedoelt Seetee dat het bedrijf zijn bitcoins wil vasthouden voor de langere termijn, in de hoop dat bitcoin in waarde zal stijgen. Op het moment van schrijven zijn die bitcoins meer dan 50 miljoen euro waard.

Aker CEO Øyvind Eriksen is blij met de nieuwe stap:

‘Met de lancering van Seetee zet de Aker Group een nieuwe stap in software en fintech. We zijn erg enthousiast over de industriële mogelijkheden die zullen worden ontsloten door Bitcoin en blockchain-technologie, en willen daar krachtig aan bijdragen.’

Seetee en Aker zien toekomst in bitcoin

Op de website van Seetee deelt het bedrijf zijn visie in een brief aan aandeelhouders. Seetee ziet veel toekomst in bitcoin: “Mensen die een stuk slimmer zijn dan ons geloven dat de waarde gaat vertienvoudigen in de komende jaren.”

Aker komt hiermee in een illuster rijtje van bedrijven die in bitcoin investeren. MicroStrategy en Tesla zijn de meest bekende voorbeelden van beursgenoteerde bedrijven die het aandurven een deel van hun kasreserves om te zetten in bitcoin. Waarschijnlijk is Aker niet het laatste bedrijf die deze stap maakt.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Flinke dip bitcoin: reden voor paniek of is er niets aan de hand?

In de nacht van zaterdag op zondag viel de bitcoin koers plotseling met duizenden euro’s…

11 uur geleden

Polkadot, Cardano en Solana zijn populairste staking coins voor passief inkomen en rente

Cardano en Polkadot staan bovenaan het lijstje van coins die het meest worden vastgezet om…

13 uur geleden

Nieuw Bitcoin ETP fonds goedgekeurd in Duitsland, vanaf volgende week beschikbaar

Iconic Funds heeft in Duitsland wettelijke goedkeuring gekregen voor de openbare aanbieding van een fysiek…

15 uur geleden

Facebook wil eigen cryptocurrency Diem in 2021 lanceren

CNBC schrijft dat Facebook van plan is om dit jaar nog Diem (voorheen Libra) te…

17 uur geleden

Bitcoin daalt 10.000 dollar in 5 dagen: einde bull markt of tijdelijke correctie?

Het kan snel gaan, vijf dagen geleden was bitcoin nog 10.000 dollar (8.286 euro) meer…

17 uur geleden

Vandaag is het Dogeday 420, Snickers en Milky Way vieren mee met Dogecoin

Waar alle coins vandaag rood kleuren, houdt Dogecoin zich goed staande. De munt kan zich…

19 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct