Bitcoin nieuws

Bitcoin kan in oktober al 100.000 dollar worden want ETF komt er aan, aldus Bloomberg

Veel grote fondsen willen bitcoin ETF’s aanbieden via Amerikaanse beurzen. Tot nu toe heeft de U.S. Securities and Exchange Commission alle aanvragen afgewezen, maar Mike McGlone, senior grondstoffenexpert van Bloomberg Intelligence, verwacht dat de SEC eind oktober minimaal één Bitcoin exchange-traded fund zal goedkeuren.

Druk op regelgevers groot

McGlone werd geïnterviewd door Stansberry Research om te spreken over investeren in bitcoin. Hij beweert dat het waarschijnlijk is dat de VS het voorbeeld van Canada zullen volgen, dat al verschillende Bitcoin- en Ether-ETF’s heeft goedgekeurd. De analist onderbouwt dit door te wijzen op het feit dat de druk al “sterk” is voor Amerikaanse regelgevers naarmate nieuwe aanvragen zich blijven opstapelen.

Eerst ETF op basis van futures

Een ETF staat voor: Exchange Traded Fund. Het is een product dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling aan producten volgt. In dit geval gaat het om de koers van bitcoin. Het doel van een ETF is dat de prestatie van het product zo dicht mogelijk bij de waarde ligt van de onderliggende producten. McGlone verwacht dat een afgeleid product van een ETF als eerste zal verschijnen.

‘Een op futures gebaseerde ETF is misschien niet het beste, maar het is beter dan niets … Het opent gewoon dat legitimatievenster voor een enorme hoeveelheid geldinstroom.’

ETF-futures zijn afgeleide producten die zijn gebouwd op bestaande op de beurs verhandelde ETF’s. Futures vertegenwoordigen een overeenkomst om aandelen van een onderliggende ETF te kopen of verkopen tegen een overeengekomen prijs op of voor een bepaalde datum in de toekomst.

Zijn collega bij Bloomberg, Eric Balchunas, verwacht dat goedkeuring in november zal plaatsvinden.

100.000 dollar in 2021

McGlone waagde zich ook aan een voorspelling van de bitcoin koers. Ondanks de huidige correctie verwacht hij nog steeds dat bitcoin in 2021 honderdduizend dollar waard kan worden.

Daarnaast ging hij ook in op wat Ray Dalio eerder zei, namelijk dat overheden bitcoin mogelijk willen doden. McGlone zei dat dit alleen mogelijk is als het internet volledig verboden wordt. Hij zei daarnaast dat de waarschijnlijkheid dat de Amerikaanse overheid bitcoin gaat verbieden, is afgenomen vanwege de groeiende acceptatie van cryptocurrency in de Verenigde Staten.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Deze 30 leden onderzoeken haalbaarheid digitale euro namens ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft 30 leden benoemd in haar nieuwe Digital Euro Market…

7 uur geleden

Waarom rechtszaak Ripple van belang is voor de hele cryptosector

In december 2020 heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) onder leiding van Jay Clayton…

9 uur geleden

Bitcoin struikelt op weg naar all-time high: daling van 6%

Ai ai, Bitcoin! Tijdens een sprint naar de eindstreep verzwikt de crypto zijn enkel met…

11 uur geleden

Shiba Inu stijgt 35% en breekt all time high voor 3e keer in 4 dagen

De heetste cryptocurrency van het moment is Shiba Inu (SHIB). De koers is weer is naar…

12 uur geleden

Amerikaanse banken houden in toekomst bitcoin en cryptocurrency op balans

Het Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation werkt samen met andere toezichthouders om te onderzoeken 'onder welke omstandigheden…

13 uur geleden

Gerucht ontkracht: China gaat verbod op bitcoin mining niet terugdraaien

Lange tijd is China het beloofde land voor bitcoin miners geweest en stond een groot…

1 dag geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct