Categories: Wallet

Abra wallet: koop aandelen met bitcoin (BTC) en andere cryptomunten

De wallet van Abra biedt vanaf nu ook ondersteuning in Nederland. Dat betekent dat je met deze unieke wallet kan handelen in Amerikaanse aandelen met cryptocurrency’s.

Dat konden Amerikaanse klanten al, maar de service is nu uitgebreid naar de rest van de wereld. Abra biedt nu ondersteuning voor 150 verschillende landen, waaronder dus Nederland.

Investeer in aandelen en ETFs

Je hoeft niet gelijk een heel aandeel te kopen, met Abra is het ook mogelijk om een stuk van een aandeel te kopen. Daarmee maakt Abra het nog makkelijk om te investeren in bedrijven als Facebook, Tesla en Uber.

Ook kan je met cryptocurrency’s investeren in ETFs en indexen. ETF staat voor exchange-traded fund. Een index zoals de S&P 500 beschrijft het gemiddelde van de vijfhonderd grootste Amerikaanse bedrijven.

Het doel van Abra is om dit soort financiële producten beschikbaar te maken voor iedereen. Abra zelf noemt dit het ‘democratiseren’ van de toegang tot financiële diensten.

Beheer bitcoin en andere crypto’s

Daarnaast kan je met Abra ook ‘gewoon’ cryptocurrency’s beheren. Abra biedt ondersteuning voor dertig verschillende cryptocurrency en tokens, zoals bitcoin (btc), litecoin (ltc), bitcoin cash (bch) en ether (eth). Deze cryptocurrency’s kan je bewaren, maar je kan ze dus ook gebruiken om te investeren in aandelen, ETFs en indexen.

Non-custodial wallet

De wallet van Abra is een zogeheten non-custodial wallet. Dat betekent dat je zelf je private keys in beheer hebt. Je private keys geven je toegang tot jouw coins. Dit zorgt tegelijkertijd ook voor verantwoordelijkheid. Ben je jouw wachtwoord kwijt? Dan kan je niet meer bij je munten.

Maar het is wel veiliger dan het opslaan van je coins op een beurs. Heb je bijvoorbeeld cryptocurrency’s op een exchange zoals Binance staan, dan heb je jouw cryptovaluta niet zelf in beheer. Stel dat Binance gehackt wordt, dan bestaat de kans dat jouw cryptocurrency’s gestolen worden. Een exchange kan natuurlijk ook failliet gaan, dan ben je je coins ook kwijt.

Benieuwd naar Abra?

Download de app hier

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

3 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

8 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

9 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

10 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago