Categories: Wallet

Abra wallet: koop aandelen met bitcoin (BTC) en andere cryptomunten

De wallet van Abra biedt vanaf nu ook ondersteuning in Nederland. Dat betekent dat je met deze unieke wallet kan handelen in Amerikaanse aandelen met cryptocurrency’s.

Dat konden Amerikaanse klanten al, maar de service is nu uitgebreid naar de rest van de wereld. Abra biedt nu ondersteuning voor 150 verschillende landen, waaronder dus Nederland.

Investeer in aandelen en ETFs

Je hoeft niet gelijk een heel aandeel te kopen, met Abra is het ook mogelijk om een stuk van een aandeel te kopen. Daarmee maakt Abra het nog makkelijk om te investeren in bedrijven als Facebook, Tesla en Uber.

Ook kan je met cryptocurrency’s investeren in ETFs en indexen. ETF staat voor exchange-traded fund. Een index zoals de S&P 500 beschrijft het gemiddelde van de vijfhonderd grootste Amerikaanse bedrijven.

Het doel van Abra is om dit soort financiële producten beschikbaar te maken voor iedereen. Abra zelf noemt dit het ‘democratiseren’ van de toegang tot financiële diensten.

Beheer bitcoin en andere crypto’s

Daarnaast kan je met Abra ook ‘gewoon’ cryptocurrency’s beheren. Abra biedt ondersteuning voor dertig verschillende cryptocurrency en tokens, zoals bitcoin (btc), litecoin (ltc), bitcoin cash (bch) en ether (eth). Deze cryptocurrency’s kan je bewaren, maar je kan ze dus ook gebruiken om te investeren in aandelen, ETFs en indexen.

Non-custodial wallet

De wallet van Abra is een zogeheten non-custodial wallet. Dat betekent dat je zelf je private keys in beheer hebt. Je private keys geven je toegang tot jouw coins. Dit zorgt tegelijkertijd ook voor verantwoordelijkheid. Ben je jouw wachtwoord kwijt? Dan kan je niet meer bij je munten.

Maar het is wel veiliger dan het opslaan van je coins op een beurs. Heb je bijvoorbeeld cryptocurrency’s op een exchange zoals Binance staan, dan heb je jouw cryptovaluta niet zelf in beheer. Stel dat Binance gehackt wordt, dan bestaat de kans dat jouw cryptocurrency’s gestolen worden. Een exchange kan natuurlijk ook failliet gaan, dan ben je je coins ook kwijt.

Benieuwd naar Abra?

Check hier de website

Frank Smits

Midden 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met bitcoin en crypto in het algemeen. Eerst vanwege de koers, nu omdat ik geloof dat bitcoin een essentieel onderdeel van een nieuwe digitale samenleving gaat worden.

Recent Posts

  • Bitcoin
  • Regulering

Steven Mnuchin namens overheid Verenigde Staten over bitcoin en libra

Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft in een officiële verklaring gedeeld hoe de Verenigde Staten om wil gaan…

6 uur ago
  • Regulering

Amerikaans wetsvoorstel: ‘Bedrijven zoals Google en Facebook mogen geen eigen cryptocurrency uitgeven’

Het Amerikaanse Congres wil ontwikkelingen zoals Libra van Facebook wettelijk verbieden. Op vrijdag 12 juli lekte er een concept-wetsvoorstel uit…

1 dag ago
  • Koers

McAfee nog steeds positief: bitcoin prijs één miljoen eind 2020

Afgelopen weekend is de koers van bitcoin voor het eerst weer eens onder de 10.000 dollar gedoken. Bitcoin is gedurende…

1 dag ago
  • Mining

Moeilijkheidsgraad bitcoin minen stijgt met 14 procent

Gegevens van het Chinese miningpool BTC.com laten zien dat de moeilijkheidsgraad met 14 procent is gestegen. Dat is voor het…

2 dagen ago
  • Exchanges

Japanse cryptocurrency en bitcoin exchange Bitpoint gehacked, 32 miljoen dollar verloren

Bitpoint is een Japanse cryptocurrency exchange. Zij hebben deze week zelf aangekondigd dat ze zijn gehackt, hierbij is 3,5 miljard…

3 dagen ago
  • Bitcoin
  • Koers

Bitcoin koers analyse: waarde daalt met bijna 2.000 euro in twee dagen, reden tot zorgen?

Het leek een hele tijd lang goed te gaan met de bitcoin koers. Tot woensdag 10 juli om vier uur…

4 dagen ago