Investeer in bedrijven die in bitcoin investeren via investering in ETF

Je hebt ETF’s die duurame bedrijven volgen, Er zijn ETF’s speciaal voor de techsector en nu heeft Valkyrie een ETF gelanceerd die de prestaties volgen van bedrijven die bitcoins hebben. Wellicht is dit een product voor institutionele investeerders die voor de bühne tegen bitcoin zijn, maar stiekem een oranje hart hebben.

Ga long op bitcoin minded bedrijven

Gisteren maakte Valkyrie bekend dat deze nieuwe ETF eigenlijk een long-positie is op verschillende bedrijven met grote bitcoin baggs. Balance Sheet Opportunities ETF, handelend als VBB op Nasdaq, is long op MicroStrategy, Square, Tesla en andere bulls. De ETF wordt actief beheerd en heeft dus niets van doen met bitcoin-futures, maar volgt alleen aandelen van bedrijven die in de munt beleggen.

Geen futures op balans

Volgens verschillende onderzoeken hebben grote bedrijven bij elkaar ongeveer 62 miljard euro aan bitcoin op de bedrijfsbalansen staan. Steve McClurg, Valkyrie’s chief investment officer:

‘VBB zal waarschijnlijk niet de instroom van miljarden dollars beheren die Amerikaanse bitcoin-futures-ETF’s vergaarden in november.’ Toch zei hij dat de meer traditionele structuur een grotere markt heeft om aan te boren.

‘Futures spreken vooral hedgefondsen en momentumhandelaren aan,’  aldus McClurg in een interview. ‘De realiteit is dat er veel financiële adviseurs zijn die het niet echt op hun platform kunnen gebruiken, deels vanwege marktspecifieke eigenaardigheden voor futures, zoals contango.’

Contango is een situatie waarin termijncontracten zich kunnen bevinden. Als de prijs over een bepaalde termijn hoger is dan de huidige prijs is de markt in contango.

Grote bedrijven in fonds

Naast MicroStrategy, Square (Block) en Tesla, bevat de ETF aandelen van BlackRock, Mastercard, Robinhood, PayPal, Overstock, BTCS en Coinbase. Een mooie top tien aan bitcoin positieve bedrijven.

Niet al die bedrijven investeren rechtstreeks in bitcoin. BlackRock staat ook op de lijst en is ‘s werelds grootste vermogensbeheerder. Zij hebben echter geinvesteerd in bitcoin futures, dus niet in bitcoin zelf.  McClurg zei dat de opname van BlackRock VBB helpt om een ​​diversificatie te behouden.

Nu is het wachten op een fonds om te investeren in bedrijven die weer hebben geïnvesteerd in VBB.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.