Alleen Donald Trump heeft slechtere reputatie dan crypto exchange FTX

Onderzoekers van Axios hebben duizenden Amerikanen gevraagd om een top 100 aan bedrijven te rangschikken op reputatie. De omgevallen cryptobeurs FTX staat bijna onderaan, op plek 99.

Trump, FTX en Elon Musk scoren slecht

Niet gek, miljarden dollars zijn in lucht opgegaan en veel investeerders hebben alles verloren door alles wat er zich bij FTX afspeelde. Gelukkig is daar altijd nog Donald Trump en zijn organisatie, waardoor FTX niet op plek 100 is beland.

Vlak boven FTX staan het Twitter van Elon Musk, en de Amerikaanse nieuwszender FOX.

Het onderzoek is in maart 2023 gehouden, en toen had Elon Musk net een groot deel van het werknemersbestand van Twitter ontslagen. FOX zat midden in een rechtszaak met Dominion, dat bedrijf die van die stemmachines.

Bitcoin doet het ook niet zo goed

FTX was echter niet het enige cryptomerk dat op de lijst stond. Bitcoin was vorig jaar ook top-of-mind onder Amerikanen en werd meegenomen in het onderzoek.

De scores van Bitcoin waren niet zo catastrofaal als die van FTX, maar nog steeds slecht genoeg om bij de laatste 10 te eindigen. Bitcoin is het doelwit geweest van milieugroeperingen die zich zorgen maken over het energieverbruik.

Patagonia staat bovenaan

Patagonia verzekerde zich van de felbegeerde eerste positie met een indrukwekkende score van 83,5 op 100. De toewijding van het bedrijf aan ecologische duurzaamheid, ethische praktijken en hoogwaardige producten resoneerde sterk met de respondenten.

Andere bekende merken in de top 10 zijn Toyota, Samsung, Amazon en Apple. De lijst gooit olie op het vuur door pas op plek 55 een soort van Nederlands bedrijf te benoemen: Shell.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de enquête inzicht geeft in het publieke sentiment, de ranglijsten subjectief zijn en worden beïnvloed door persoonlijke ervaringen en voorkeuren. De resultaten dienen echter als een waardevolle indicator van de perceptie van de consument.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Trump in hell? See picture.

    29 mei 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.