Analyse: bitcoin herstelt richting 44.000 euro, maar houdt hij dit vol?

Bitcoin maakte het spannend afgelopen dagen. Hij brak een patroon dat leek op een falling wedge; een bullish patroon. Om dit positieve sentiment door te pakken, moet bitcoin nu een higher low maken.

Om een negatieve trend om te zetten in een positieve, moet een koers higher highs en higher lows maken. Bij bitcoin ziet het er nog twijfelachtig uit, omdat bitcoin nog geen hoger laagtepunt heeft gemaakt. Een lichtpuntje is het patroon waar bitcoin zojuist uit brak.

Falling wedge?

Bitcoin is namelijk uit een patroon gebroken wat lijkt op een falling wedge. Dit is een patroon waarbij bitcoin lagere highs maakt en lagere lows, maar hij maakt de lows steeds minder laag. Dit betekent dat de bulls en de bears vechten om de prijs van bitcoin te bepalen, maar de bulls zijn iets sterker, wat de minder stijle lows verklaren.

Een reden waarom we niet totaal positief kunnen zijn op dit patroon – wat normaal bullish is bij uitbraak – is dat de lijnen vaak doorboord worden door wicks van de candles. Dit zorgt ervoor dat het patroon iets warriger wordt en kracht verliest.

Eerste higher high

Een reden wat positief is, is dat bitcoin zijn eerste higher high heeft gezet sinds begin december. Dit is namelijk nodig om een uptrend te starten. Op dit moment moet bitcoin een higher low maken om deze neerwaartse trend enigszins te veranderen. Een logisch punt daarvoor zou de bovenkant van de falling wedge zijn. Wanneer er echter een lower low wordt gemaakt zou dit de angst op de markt alleen maar vergroten.

Angst

De angst lijkt minder sinds bitcoin weer richting de 44.000 euro gaat. Op de fear en greed index is te zien dat de emoties bijna neutraal zijn over bitcoin. Dit in tegenstelling tot de fear die afgelopen twee dagen de overhand nam. De index wordt vaak als maatstaf genomen om analyses op de baseren. Vaak is het goed om fearful te zijn terwijl anderen greedy zijn; en andersom.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.