Analyse: is dit het einde van het Ethereum tijdperk?

Op dit moment staat de Ethereum koers er niet positief bij. Zoals vorige week benoemd, is de weeksluiting van cruciaal belang voor het bepalen van de trend. Helaas heeft dit niet goed uitgepakt: de koers staat momenteel onder de 1700 dollar, waardoor belangrijke ondersteuningsniveaus verloren zijn gegaan. In deze analyse bespreken we de impact van deze daling en schetsen we een scenario voor de komende weken.

Ook bespreken we vandaag de dominantie grafiek. De dominantie van Ethereum neemt langzaam maar zeker af, wat aangeeft dat Ethereum minder goed presteert dan veel andere cryptomunten. We kijken naar een mogelijk bodemniveau en welke gevolgen dit heeft voor de koers.

Ethereum is de Bull Market Support Band verloren

In de analyse van vorige week heb ik twee mogelijke scenario’s besproken voor de wekelijkse afsluitprijzen: één waarbij de afsluiting boven de 1850 lag, wat zou wijzen op een zeer positieve trend, en de andere waarbij de afsluiting onder de 1790 lag, wat duidt op een bearish trend. Deze specifieke prijsniveaus hangen nauw samen met de Bull Market Support Band, een belangrijke indicator voor het bepalen van de trend.

Op de onderstaande grafiek is het nu wel duidelijk welk scenario werkelijkheid is geworden. De koers van de op één na grootste cryptomunt is onder de indicator gesloten, en dat voorspelt weinig goeds. Zal deze Band nu als weerstand functioneren, of kunnen we de steun opnieuw veroveren?

Natuurlijk kan ik geen zeker antwoord geven op die vraag, maar er zijn wel aanwijzingen. Ten eerste wijst een ruime weeksluiting onder de BMSB (Bull Market Support Band) altijd op een bearish signaal. Als we kijken naar de koershistorie van deze cryptomunt, zien we dat na het onder de indicator sluiten, er doorgaans in de daaropvolgende weken verdere dalingen volgen. De recente weekafsluiting lijkt geen uitzondering te zijn op dit patroon.

Bovendien is het historisch gezien helemaal niet gek dat de maand augustus bearish prijsactie heeft. Wanneer we naar Bitcoin kijken, zien we dat de gemiddelde maandafsluiting van augustus de afgelopen jaren rond de -11,50% ligt. Aangezien de cryptomarkt vaak de trend van Bitcoin volgt, is dit niet anders voor Ethereum.

Het is zeer waarschijnlijk dat de koers de komende weken de Band als weerstand gaat testen. Als dit niet succesvol is, is redelijk om een 1500 dollar Ether verwachten. Hier ligt veel ondersteuning.

Ethereum gaat dominantie verliezen

Naar mijn mening is het slechts een kwestie van tijd is voordat Ethereum in dominantie zal dalen. Op de onderstaande grafiek zien we dat de trendlijn als steun verloren is, en een volgende steun een stuk lager ligt. Dit zal voornamelijk ten gunste van Bitcoin zijn, vanwege de positieve koerspositie van de Bitcoin dominantie. Houdt er rekening mee dat Bitcoin hierdoor een betere investering blijft dan Ethereum.

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Kan hier echt niets mee. Wie zegt dat hij er “verstand van heeft”. Naar mening van deze oude man lult iedereen maar wat zonder er echt verstand van te hebben. Paar dagen geleden ging alles goed en nu is het één drama. Het voelt een beetje als “achteraf heeft iedereen gelijk “

  21 augustus 2023
  • Maar zo is het ook Hans, niemand kan voorspellen wat er gaat gebeuren. Ze praten om de ontwikkelingen heen tot op heden, Soms gokt er iemand iets wat klopt en dan zijn ze ineens gepromoveerd tot goeroe 😉 Ik ben daytrader en als ik al die goedbedoelde voorspellingen zou volgen dan zou het goed fout gaan. En wees eerlijk 1500 Euro voor een datastring is al behoorlijk. Het zou mij niet verbazen dan de bedragen nog wat inzakken en stabiliseren. Ik kan behalve totale massale gekte niets bedenken wat deze prijzen zou moeten opjagen. Er zijn zat mensen die al veel verloren hebben met crypto en ondernemers die bijna allemaal nog Corona schulden hebben en gewone mensen die de energie rekening niet kunnen betalen om maar te zwijgen van de torenhoge supermarkt en brandstof prijzen. Ik denk niet dat deze mensen een datastring kopen voor 1500 Euro. Momenteel circuleert het crypto geld in een klein kringetje der rijken die nog 1 Bitcoin kochten voor een paar euro 😉 ps stap uit als dat nog zin heeft.

   22 augustus 2023
 • Etherium heeft idd zijn langste tijd gehad. Er zijn natuurlijk veel factoren die de koers bepalen. Maargoed de meeste beleggers hebben het wel gehad met de gas fee en de lange verwerkingstijd. Bitrock zal een groot deel over nemen. Supersnel en een gas fee die verwaarloosbaar is.

  22 augustus 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.