Bitcoin nieuws

Analyse: vandaag moet Bitcoin boven deze lijn blijven

Deze ochtend heeft Bitcoin voor de derde keer een trendlijn aangeraakt. Deze bespreken we bij de laatste grafiek in deze analyse. Mocht deze lijn zich sterk houden, dan zou dat een ommekeer kunnen betekenen van de neerwaartse trend waar Bitcoin op dit moment in zit. Maar om te beginnen pakken we weer even het grote plaatje erbij: de wekelijkse grafiek.

Eerst het grote geheel

In de onderstaande afbeelding staat elke candle voor 7 dagen. We kunnen terugkijken tot de top van de markt in 2017. Sindsdien zijn er drie levels erg belangrijk geweest voor het koersverloop: 30.000, 18.000 en 12.000 dollar. Maar zoals je kan zien in de grafiek, hebben we een paar weken terug het middelste level (18.000 dollar) niet kunnen houden.

Normaliter betekent dit dat Bitcoin verder naar beneden zal zakken. Dit zou niet erg positief zijn voor de Bitcoin koers, aangezien de sterke ondersteuning pas op een prijs van 12.000 dollar ligt. Toch zijn er tekenen dat Bitcoin probeert om het middelste level te herroveren.

Een van deze tekenen is dat de daling van Bitcoin aan het afzwakken is. De koers maakte geen verdere snoekduik zoals dit in juni te zien was. BTC hangt al een aantal weken rond de 17.000 dollar. Dit is vlak onder de middelste blauwe zone. Als we inzoomen zien we daar ook een ander positief signaal: een trendlijn die Bitcoin nu voor de derde keer aanraakt.

Trendlijn moet sterk blijven

Deze is het beste te zien in de 4-uurs grafiek, waarbij elke candle voor 240 minuten staat. In de onderstaande afbeelding zien we dat de huidige candle deze trend bevestigt. Het is namelijk zo dat lijnen niet zo veel betekenen, tenzij deze meerdere keren wordt aangeraakt door de koers. Hieronder zien we dat dit nu het geval is bij de huidige trendlijn (groen).

Het is hier belangrijk dat er geen 4-uurs candle onder deze lijn sluit. In dat geval breekt de trend naar beneden uit en is het aannemelijker dat we verder naar beneden gaan. Dit scenario is zeker denkbaar, maar het positieve scenario is er ook.

Wanneer Bitcoin vanuit hier naar boven beweegt, bestaat de kans dat de middelste blauwe zone weer heroverd wordt. Dit zal niet erg makkelijk gaan, aangezien er waarschijnlijk veel verkooporders klaarstaan van mensen die denken dat BTC nog verder omlaag zal gaan. Dit kan de prijs omlaag drukken.

Aan de andere kant zou een beweging omhoog nu al erg gunstig zijn. Deze trendlijn is namelijk een ondersteuning geworden. Mocht Bitcoin dus omhoog gaan, dan heeft het een extra vangnet als de koers vervolgens weer zakt. Vandaag is dus een mooie dag om deze lijn in de gaten te houden, aangezien deze veel kan betekenen voor het koersverloop.

Deel
Kasper Wienk

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Recente artikelen

Ripple helpt regering Montenegro met ontwikkeling digitale stablecoin (CBDC)

De premier van Montenegro heeft via Twitter laten weten dat zijn land samenwerkt met Ripple…

5 uur geleden

Analyse: vliegt Shiba Inu (SHIB) op korte termijn naar 0,00001800 dollar?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier…

6 uur geleden

Dookey Dash gaat viral: zo speel je het nieuwste spel van makers crypto Apecoin

Yuga Labs, bekend van Apecoin en de Bored Ape Yacht Club NFT-collectie, heeft Dookey Dash…

8 uur geleden

Analyse: Bitcoin steeg 42% in januari, wat gaat februari doen?

De maand is bijna voorbij, en dat betekent dat de maandelijkse candle van Bitcoin bijna…

9 uur geleden

All time high bereikt na 4,7% stijging van Bitcoin moeilijkheidsgraad

Miners zetten steeds meer machines aan waardoor de moeilijkheidsgraad om nieuwe Bitcoins te minen op…

11 uur geleden

Kan Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto ook een groep mensen zijn?

Niemand weet wie Satoshi Nakamoto is, maar er wordt vaak van uit gegaan dat dit…

1 dag geleden