Stap in 1 minuut over naar het voordeligste crypto platform

Voordelig én veilig starten met crypto
Regulering

ARK Invest koopt voor miljoenen dollars aandelen in het Block van Jack Dorsey

Het ARK Invest van Cathie Wood lijkt op dit moment niet onder de indruk van de aanval van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op de crypto-industrie. Eerder deze week kocht het nog voor 21 miljoen dollar aandelen in Coinbase en nu gaat het om een aankoop van 19,9 miljoen dollar van aandelen in het Block van Bitcoiner Jack Dorsey.

Block – dat vroeger nog Square heette – staat dankzij zijn CEO Jack Dorsey en verschillende gave projecten bekend als een echt Bitcoin-bedrijf.

Niet bang

Het is duidelijk dat men bij ARK Invest niet bang is voor de gevolgen van de rechtszaken die de SEC is gestart tegen onder andere Coinbase en Binance. In principe zou dat de industrie flink kunnen beschadigen, maar het zorgt wellicht ook voor een interessant koopmoment.

Uiteindelijk moet je op de financiële markten risico nemen om te kunnen winnen en dat is precies wat het ARK Invest van Cathie Wood hier doet met de investeringen in Block en Coinbase.

Over enkele jaren kunnen we zeggen of dit een geniale zet is geweest of dat Cathie Wood de mist inging met haar grote crypto-gok. ARK Invest kocht bijvoorbeeld voor 21,6 miljoen dollar aandelen in Coinbase nadat de aandelen omlaag klapten als gevolg van de SEC-rechtszaak.

Eén reden voor de aankoop van de aandelen in Coinbase is dat Wood het vermoeden heeft dat Binance weleens harder aangepakt kan worden dan Coinbase. Dat zou vervolgens in het voordeel van het Amerikaanse beursplatform zijn.

Innovatie vlucht het land uit

Waar Cathie Wood zich wel zorgen om maakt is de mate van innovatie in de Verenigde Staten. Door het harde optreden van de SEC ziet zij enkele veelbelovende bedrijven over de landsgrenzen verdwijnen of twijfelen over die stap. Er zijn in de wereld een aantal jurisdicties aan te wijzen waar ze wat vriendelijker omgaan met crypto-partijen.

Ondanks al die ellende blijft Wood extreem bullish over de lange termijn waarde van Bitcoin. Zij verwacht dat de koers uiteindelijk richting de 1 miljoen dollar per munt gaat in het jaar 2023. Vanaf de huidige koers van ongeveer 26.000 dollar zou dat een fantastische score zijn voor Bitcoin.

Deel
Thom Derks

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Recente artikelen

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit…

7 uur geleden

Crypto analyse: Ethereum maakt onverwachte stijging door weerstand

Afgelopen week maakten we nog een analyse, waarbij we vertelden dat Ethereum onder een vorig…

11 uur geleden

Vrijdag wordt een cruciale dag voor Bitcoin

Vrijdag belooft een cruciale dag te worden voor de Bitcoin koers, want dan verlopen er…

11 uur geleden

Breaking: Binance sluit exchange in Rusland

Binance heeft zijn vertrek uit Rusland aangekondigd en alles verkocht aan de nieuw gevormde cryptocurrency-exchange…

14 uur geleden

Analyse: vandaag gaat Bitcoin (BTC) stijgen, 26.700 dollar de top?

Bitcoin beweegt zijwaarts op een ondersteuning. Een stijging richting de weerstand van de 26.700 dollar…

14 uur geleden

Markt onder druk vanwege uitstellen Spot Bitcoin ETF

De SEC stelt opnieuw hun beslissing omtrent een Spot Bitcoin ETF uit, maar wordt daardoor…

14 uur geleden

Deze website is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor de Belgische website.

Direct op de hoogte van het laatste crypto nieuws?

Download de app