Avalanche, de nieuwe ‘Ethereum killer’, heeft 42 miljoen dollar opgehaald

Blockchainproject Avalanche heeft grootse plannen, het team heeft 42,5 miljoen dollar opgehaald in een publieke token verkoop. Avalanche zet zichzelf op de markt als de nieuwe ‘Ethereum killer’, met een blockchain die honderden keren sneller is.

Binnen 4,5 uur uitverkocht

De publieke tokenverkoop begon op woensdag 15 juli. Binnen 4,5 uur waren alle 72 miljoen AVAX-tokens  die beschikbaar waren voor verkoop uitverkocht. In totaal is er 60 miljoen dollar opgehaald in verschillende investeringsrondes.  Eerder werd bijvoorbeeld al 12 miljoen dollar opgehaald in een private verkoop. Inwoners uit de Verenigde Staten mochten overigens niet meedoen, daardoor heeft de Securities and Exchanges Commission (SEC) niets te zeggen over deze verkoop.

De AVAX-tokens zijn governance-munten op het netwerk: bezitters kunnen deze gebruiken om te stemmen over de toekomst van het netwerk. De tokens worden uitgegeven tijdens de lancering van Avalanche’s mainnet, waarschijnlijk eind augustus.

4.500 transacties per seconde

Avalanche belooft hoge transactiesnelheden, naar eigen zeggen net zo snel als creditcardmaatschappij Visa. Avalanche wordt ontwikkeld door Ava labs, een open-source platform voor DeFi-toepassingen. Ava labs werd opgericht door Emin Gün Sirer, een professor computerwetenschappen aan de Cornell Universiteit.

Ethereum kan nu ongeveer 15 transacties per seconde ondersteunen. Ter vergelijking: Avalanche belooft meer dan 4.500 transacties per seconde te ondersteunen. Maar Ethereum-oprichter Vitalik Buterin wordt niet bang van de concurrentie.

Ondersteuning voor DeFi

Maar ondanks dat Avalanche een concurrent wil zijn voor Ethereum, biedt het mainnet van Avalanche ondersteuning voor de Ethereum Virtual Machine. Dat betekent dat je tools zoals MetaMask en MyEtherWallet ook kan gebruiken met Avalanche.

Maar belangrijker nog, het maakt Avalanche ook geschikt voor DeFi. En aangezien DeFi-projecten zoals Maker, Compound en Aave zijn gebouwd op Ethereum’s Virtual Machine, betekent dit dat deze projecten ook gebruik kunnen maken van de blockchain van Avalanche. Dat is zeker welkom, want de DeFi-sector zorgt er mede voor dat een groot deel van de capaciteit van de blockchain van Ethereum wordt gebruikt.

 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.