Categories: Bitcoin nieuws

Analist na kijken aflevering Billions: Bitcoin en cryptocurrency moeten verboden worden!

Een van Australië’s bekendste financiële analisten heeft opgeroepen tot een verbod op bitcoin en alle andere cryptocurrency’s. Peter Switzer is een bekroond journalist en eigenaar van Switzer Financial Group.

Tegen bitcoin

De Australiër publiceert regelmatig artikelen op zijn website over de financiële markt, die ook per e-mail worden verstuurd naar ‘honderdduizenden’ abonnees. In de mail van vandaag richtte Switzer zich op bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Eerst gaat hij in op de opmerkingen van Nobelprijswinnaar, Joseph Stiglitz, die onlangs tegen CNCB heeft gezegd dat alle cryptocurrencies moeten worden verboden.

“Joe is helemaal niet van de oude garde, want hij ziet de waarde van digitale betalingssystemen en ondersteunt het elektronische gebruik van door de overheid gesteunde valuta, zoals de dollar,” schrijft Switzer.

Licht in een donkere, donkere wereld

Switzer maakt vervolgens zijn eigen opvattingen duidelijk.

“Ik zie de noodzaak niet van een valuta die te volatiel is en voornamelijk wordt gebruikt voor speculatieve doeleinden. Ik vraag me af of we een nieuwe manier nodig hebben voor onervaren beleggers om hun geld te verliezen.”

“Ik denk dat cryptocurrency’s overbodig, risicovol en alleen goed zijn voor een kleine groep enthousiastelingen, maar de nadelen, en ik herhaal de nadelen, wegen zwaarder dan de pluspunten. Verbied bitcoin en zijn imitators of reguleer ze eenvoudig, schijn wat licht in deze donkere, donkere wereld.”

Inspiratie uit tv-serie Billions

Switzer kijkt niet alleen naar Stiglitz, hij is ook een fan van de Amerikaanse tv-serie Billions. Sterker nog, hij zegt zijn eureka moment gevonden te hebben tijdens een aflevering van Billions.

“Ik heb nooit echt nagedacht over de legale status van bitcoin totdat ik een recente aflevering van Billions keek. De fictieve hedge fund manager Bobby Axelrod, zette een uitgebreid systeem voor handel met voorkennis op, waar zijn medeplichtige in bitcoin moest worden betaald. Waarom? Het zou niet kunnen worden opgemerkt door de Stock Exchange Commission en andere toezichthouders!”

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Vandaag is block halving van bitcoin cash (BCH), waarde stijgt met 30%

Over 35 dagen is de block halving van bitcoin, maar vandaag zal bitcoin cash rond…

1 uur ago

UFC vechter Ben Askren promoot bitcoin halving 2020

Iedereen die al langer bezig is met bitcoin heeft op z'n minst wel eens gehoord…

3 uur ago

Nieuwe economie na corona verschuift van papier naar digitaal, impact op koers XRP

Je hoort steeds vaker de hippe spreuk: Never waste a good crisis. De wereldeconomie kan…

4 uur ago

Zuid-Korea bank begint pilot met eigen digitale valuta

Alle centrale banken voeren verregaande maatregelen uit om verliezen op aandelenmarkten te beperken. Er wordt…

21 uur ago

Prijs Ethereum schiet omhoog in afwachting van grote update in juli 2020

Ether, de cryptocurrency van het Ethereum netwerk, zit sinds dit weekend flink in de lift.…

1 dag ago

Bitcoin is waardeloos, aldus man van 1 miljoen

John McAfee is de verpersoonlijking van een internetmeme. Het ene moment durft hij zijn geslachtsdeel…

1 dag ago