Binance CEO: ‘Bitcoin bewaren op een beurs is veiliger dan zelf bitcoin bewaren’

Volgens Changpeng Zhao (CZ), CEO van cryptocurrency beurs Binance, is het veiliger om je bitcoin bij een beurs te bewaren dan je bitcoin zelf te bewaren.

‘Mensen kunnen hun bitcoin zelf niet beveiligen’

In zijn tweet staat het volgende: ‘Vele hardcore cryptocurrency fans pleiten ervoor om je eigen keys op te slaan. Maar de waarheid is dat de meeste mensen niet in staat zijn zelf hun keys te beveiligen voor zichzelf (ze verliezen ze vaak). Een betrouwbare gecentraliseerde exchange is veilig voor de meeste mensen. De cijfers spreken voor zich.’

Natuurlijk heeft ‘CZ’ er baat bij om dit te zeggen, hij verwijst naar zijn eigen Binance. Maar ook Binance is niet altijd even veilig. Begin mei 2019 werd de exchange nog gehackt. Door een beveiligingslek hadden hackers toegang tot 7.000 bitcoin, toen ter waarde van 37 miljoen euro.

Binance heeft een fonds om dit verlies op te kunnen vangen, maar niet alle exchanges hebben dit geluk. Berucht is het voorbeeld van Mt. Gox, de allereerste bitcoin exchange. In 2014 zijn 750.000 bitcoins buitgemaakt door hackers. Investeerders van toen wachten nu nog steeds op compensatie.

Peter Schiff raakte zijn bitcoin kwijt

CZ plaatste deze tweet nadat Peter Schiff de toegang tot zijn bitcoins kwijtraakte. Peter Schiff is fervent aanhanger van goud als beleggingsmiddel, en kreeg van Erik Voorhees (CEO Shapeshift en Keepkey) 0,21 bitcoin cadeau. Die bitcoins zijn met de koers van nu ongeveer 1.650 euro waard.

Volgens Peter Schiff lag het niet aan hemzelf, maar aan zijn wallet. De wallet zou zijn wachtwoord hebben vergeten. In zijn eigen woorden: ‘Niet alleen is mijn bitcoin intrinsiek niets meer waard, het heeft ook geen marktwaarde meer. Ik wist dat bitcoin bezitten een slecht idee was, maar ik realiseerde me nooit dat het zo slecht was!’

Indirect benadrukt Schiff eens te meer hoe belangrijk het is om je wachtwoord te onthouden of om hem op te schrijven en veilig te bewaren. Op deze pagina lees je alles over het veilig bewaren van je bitcoin. Zo kan er niets meer fout gaan!

Bewaar jij zelf je bitcoin, of bewaar je bitcoin op een beurs? Laat het weten in de comments!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • ik bewaar het op de nano s ledger (hardware wallet). Is gewoon net zo veilig hoor. Als er iets gebeurt met mijn ledger of ik vergeet mijn watchwoord heb ik altijd nog mijn recovery phrases. Die peter Schiff is gewoon een eikel. Durf te wedden dat hij dit nog verzint ook om de aandacht weer naar hem toe te trekken.

    21 januari 2020

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.