Bitcoin koers kan dit jaar stijgen naar 112.000 dollar volgens CryptoQuant en dit is waarom

Het analysebureau CryptoQuant wordt alom gerespecteerd in de cryptowereld. Normaal houden ze zich bezig met analyses van de blockchain en de markt, maar nu komen ze zowaar met een koersvoorspelling. Bitcoin kan dit jaar 112.000 dollar worden dankzij de ETF’s.

Bitcoin top van 2024 wordt minimaal 55.000 dollar

Om de koersvoorspelling nog iets meer kracht bij te zetten, komt de uitspraak niet van een willekeurige analist, maar van de directeur van CryptoQuant. Ki Young Ju suggereert dat het slechtste scenario voor Bitcoin een stijging van bijna 15% naar minstens 55.000 dollar kan bedragen.

Deze voorspelling is gebaseerd op analyses van de marktkapitalisatie en historische prijsverhoudingen. De instroom van ETF’s op de Bitcoin-markt speelt hierbij een belangrijke rol.

Ki merkt op dat de Bitcoin-markt een maandelijkse instroom van 9,5 miljard dollar aan ETF’s heeft gezien. Dit kan de gerealiseerde marketcap met mogelijk 114 miljard dollar verhogen. Zelfs met een uitstroom van GBTC zou een stijging van 76 miljard de gerealiseerde marketcap van 451 miljard naar 527-565 miljard dollar kunnen tillen.

Wat is een gerealiseerde marketcap?

Wat dat betekent voor de koers leggen we zo uit, eerst iets over die gerealiseerde marketcap.

De gerealiseerde marktkapitalisatie (of “realized market cap”) is een maatstaf voor de totale waarde van alle Bitcoins die op een bepaald moment in omloop zijn, gewogen naar de prijs waartegen ze voor het laatst werden verhandeld. Dit in tegenstelling tot de traditionele marktkapitalisatie, die de totale waarde van alle Bitcoins berekent op basis van de huidige koers.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

De directeur benoemt een specifieke verhouding: de marktkapitalisatie van Bitcoin ten opzichte van de gerealiseerde marktkapitalisatie.

Door deze naast elkaar te leggen komt hij op een mogelijke top van de Bitcoin koers tussen de 104.000 en 112.000 dollar.

Als deze prijzen worden bereikt, zou de verhouding tussen de normale marketcap en de realizied market cap 3,9 bedragen. Dit niveau heeft historisch gezien een prijstop gemarkeerd.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.