Als 2017 zich herhaalt, dan kan bitcoin stijgen naar 325.000 euro

Bitcoin bevindt zich in een bullmarkt en iedereen die het potentieel van de cryptocurrency begrijpt, verwacht op de korte en lange termijn veel hogere prijzen. Maar tot hoe hoog kan de koers eigenlijk stijgen? Wat als bitcoin hetzelfde doet als tijdens die epische run in 2017? Tuurlijk, de geschiedenis zal zich niet 100% herhalen, maar misschien wel een beetje rijmen.

Meer dan drie ton

Yassine Elmandjra, een analist bij Ark Invest heeft een grafiek opgesteld waarin deze hypothese wordt weergegeven. Wat doet de bitcoin koers dit jaar als een vergelijkbaar traject als 2017 wordt gevolgd? Volgens de grafiek zou de Bitcoin-prijs op het hoogtepunt van de huidige cyclus uitkomen op ongeveer 390.000 dollar. Dat is 325.000 euro.

Bron: https://twitter.com/yassineARK/status/1357115574699057154

Vorige bullruns onzichtbaar

Het bijzondere is dat op een grafiek zoals bovenstaande, vorige bullruns nauwelijks zichtbaar zijn. Als je de 2013 bullrun vergelijkt met die van 2017, dan lijkt 2013 een vervlogen scheet. In de grafiek hierboven lijkt eind 2017 niets meer dan Legosteentje, terwijl 2021 als een enorme Legotoren boven de wereld uitsteekt. De snelle rekenaar ziet dat tussen al deze bullruns vier jaar zit.

De markt heeft namelijk een redelijk voorspelbaar patroon waardoor marktcycli te voorspellen zijn op de lange termijn. Het staat uiteraard ter discussie in welke fase van de huidige bullrun we ons bevinden, maar dankzij de geprogrammeerde block halving elke vier jaar (laatste was in mei 2020) zijn de runs enigszins voorspelbaar. De beloningen voor miners worden vanaf dat moment gehalveerd, wat er voor zorgt dat er minder nieuwe bitcoins op de markt komen. Tot nog toe is de vraag alleen maar gestegen, zeker nu ook bedrijven bitcoins beginnen te kopen.

Wil je de vorige bullruns toch goed in kaart brengen om naar patronen te zoeken, zet de instellingen dan op logaritmisch. Hieronder zijn alle halvings weergegeven. Na de eerste halving in 2012 zie je een duidelijke stijging in 2013. Deze bullrun bestaat trouwens uit twee delen en daarin verschilt die met de run na de halving in 2016. De grote hype van 2017 volgde snel na de halving in 2016, en deze zag maar één grote stijging.

In mei 2020 was de laatste halving, en sinds december en zeker dit jaar, is bitcoin weer flink aan het stijgen. Dat lijkt misschien niet zo als je de koers elke seconde van de dag in de gaten houdt, maar op de lange termijn is de trend wel zichtbaar.

Bron: Tradingview

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.