Bitcoin analyse: de koers zal waarschijnlijk nog iets verder dalen

De afgelopen dagen is de Bitcoin koers gedaald. Zoals ik al eerder heb geschreven, waren er verschillende redenen om deze daling te verwachten. Zo gaf de volume-indicator bearish signalen, steeg de waarde van de dollar sterk en was er op de grafiek van de grootste cryptomunt een dubbele top te zien. 

Nu de Bitcoin grafiek rode candles laat zien, zullen we ons richten op de ondersteuningsniveaus die de koers tegenkomt en zal tegenkomen. In deze analyse begin ik met de belangrijke horizontale ondersteuningsniveaus, aangezien deze het meest bekend en het meest belangrijk zijn.

Naast de horizontale ondersteuningsniveaus, zullen we ook de Bull Market Support Band bespreken. Deze indicator is van groot belang bij het bepalen of Bitcoin zich in een bull- of bearmarkt bevindt. In een bullmarkt is het van belang om deze indicator als ondersteuning vast te houden. In bearish tijden functioneert het vaak als grote weerstand. 

De twee horizontale ondersteuningen

In de onderstaande grafiek is te zien dat de prijs van de Bitcoin de afgelopen dagen een cruciale ondersteuning heeft getest rond de 21.500 dollar. Dit niveau is de afgelopen maanden zeer belangrijk gebleken. Als we boven deze ondersteuning blijven, kan er een verdere stijging plaatsvinden. Als we echter onder dit prijsniveau zakken, zal de koers helemaal terug naar de onderste groene lijn kunnen bewegen. 

Chart, histogram

Description automatically generated
BTC/USD 1D

De onderste groene lijn kent nog veel meer prijsactie dan het andere ondersteuningsniveau. Vanwege die reden zal de koers hier zeker grote steun vinden mocht het echt zover komen. Op dit moment is er zeker geen reden om aan te nemen dat de koers nog lager zal bewegen. 

Waar geeft Bull Market Support Band ondersteuning?

Zoals reeds vermeld, is de Bull Market Support Band (BMSB) een belangrijke indicator om de trend van Bitcoin te bepalen. Als de koers van Bitcoin zich boven deze indicator bevindt, duidt dit op een bullmarkt. Aan de andere kant, als de koers zich onder de BMSB bevindt, kan dit wijzen op een bearmarkt.

Chart, histogram

Description automatically generated
BTC/USD 1D

Op de grafiek hierboven kunnen we de Bull Market Support Band (BMSB) zien. Deze indicator bevindt zich rond hetzelfde prijsniveau als de belangrijke horizontale ondersteuning op de 18.700 dollar, wat een positief teken is. Dit geeft namelijk nog een reden waarom de Bitcoin koers op deze levels hoogstwaarschijnlijk zal stijgen. 

Een cruciale factor is echter de wekelijkse candle van Bitcoin. Het is belangrijk dat deze boven de BMSB sluit om de opwaartse trend te bevestigen en aan te geven dat de stijging van Bitcoin nog steeds doorgaat. Als we een sluiting onder de BMSB zien, kan dit een bearish signaal zijn en kan de koers van Bitcoin nog verder dalen. Het is daarom belangrijk om de bewegingen van de koers van Bitcoin in de gaten te houden en de Bull Market Support Band te gebruiken als een van de vele indicatoren om de markttrend te begrijpen.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.