Bitcoin analyse: gaan we weer richting 21.000 dollar?

In de analyse van gisteren spraken we over een patroon dat Bitcoin aan het maken was: een ascending triangle (opwaartse driehoek). Deze was gisteren gebroken, maar er was nog een kans dat dit patroon zou herstellen. Als dit zo is, kan Bitcoin binnen de kortste keren naar 21.000 en zelfs daarboven.

Bitcoin op korte termijn

Om te beginnen pakken we ook de 1-uurs grafiek erbij. In de onderstaande afbeelding staat elke candle dus voor 60 minuten. Deze is bedoeld om op zeer korte termijn te analyseren. Hier zien we drie dingen getekend: de horizontale zone, de blauwe lijn en de groene lijn. Die laatste zullen we aan het eind van deze analyse behandelen.

De koers maakte gisteren een patroon genaamd de ascending triangle (opwaartse driehoek). Hierbij is het belangrijk dat de driehoek een gelijkwaardige weerstand (blauwe zone) en een oplopende trendlijn eronder heeft (blauwe lijn). Dit zijn twee factoren die dit een patroon maken.

De reden waarom dit patroon werkt, is omdat kopers de prijs steeds verder omhoog drukken, terwijl er op een gelijke hoogte verkocht wordt. Dit patroon breekt vervolgens (meestal) aan de bovenkant, want de kopers blijven hoger inkopen, en het aantal verkopers op de gelijke hoogte neemt af (omdat hun orders gevuld worden). Dit resulteert op een grafiek in een opwaartse driehoek.

Patroon hersteld?

Aangezien de driehoek nu niet aan de bovenkant maar aan de onderkant is gebroken, leek het sprookje voorbij. Gelukkig lijkt Bitcoin een tweede kans te krijgen. Gisteren hebben we een scenario omschreven waardoor dit patroon nog geheeld kon worden.

Hiervoor moest het nieuwe laagtepunt niet onder de vorige (20.000 dollar) komen, en dat is nog steeds het geval. Hierdoor was het nog steeds mogelijk om een opwaartse driehoek te vormen. Er zijn nu namelijk nog steeds hogere laagtepunten en gelijke hoogtes. De nieuwe trendlijn is daarom weergeven in het groen in plaats van blauw.

Mocht de Bitcoin koers toch onder de 20.000 dollar komen, dan is het meest waarschijnlijke scenario dat Bitcoin verder doorzakt. Voor nu hoeven we daar gelukkig niet naar te kijken. Als de koers het patroon uitspeelt, beweegt Bitcoin naar de 21.000 (de horizontale weerstand van de driehoek). Mocht de koers daarboven sluiten, dan is er nog veel meer ruimte aan de bovenkant, en gaan we zelfs richting de 25.000 dollar.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Lievegodlieflieflievegod

    2 november 2022
  • ikhouvangod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2 november 2022
  • lievegodgezondegodgezondegodgezondegodgezondekaspergezondekaspergezondekaspergezondekaspergezondekaspergezondekaspergezondekasper

    2 november 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.