Bitcoin analyse: het is tijd voor een crash naar de 38.000 dollar

Bitcoin maakt zich op voor een diepe correctie. Dit is de eerste gedachte die bij mij opkomt als ik de grafieken erbij pak. De koers laat weinig kracht zien en faalt met het maken van een nieuw hoogtepunt. De weerstand is te groot en dat zorgt ervoor dat de weg naar beneden ingeslagen kan worden om nieuwe kopers aan te trekken.

Wat zien we op de kortetermijngrafiek?

In deze analyse bespreken we allereerst de 4-uursgrafiek en zoomen we ver in. Hierdoor zien we de koersdata van de afgelopen dagen en dat geeft ons wel een duidelijk beeld van de zwakte van de koers. Al dagenlang hikt de koers tegen de weerstand van de blauwe lijn, deze blijkt telkens veel te groot, waardoor een correctie volgt. Dit is geen goed teken. De fake-out boven de blauwe lijn versterkt dit negatief beeld.

Mijn vooruitzichten voor de komende dagen zijn zeer somber. Lukt het niet om de blauwe lijn te doorbreken en te testen als ondersteuning, dan is er geen reden om bullish te zijn. Bovendien zien we, wat in lijn is met deze analyse, dat de Open Interest stijgt terwijl de koers langzaam maar zeker daalt, wat een extra aanwijzing is voor meer neerwaartse bewegingen. Ik raad aan om de analyse door te nemen om dit principe te begrijpen.

Wat laat de koers op de daggrafiek zien?

De daggrafiek bevestigt de weerstand die ik eerder heb benoemd. Het is een grote hindernis, vooral wanneer je kijkt naar eerdere prijsactie rond deze trendlijn. Naast de weerstand zien we ook een indicator op de grafiek hieronder. Dat is de volume-indicator en laat zien hoeveel volume er is bij elke candle. Zoals je ziet, neemt dit volume af terwijl de koers stijgt. Ook dit is een slecht signaal.

In een gezonde beweging willen we toenemend volume zien in combinatie met een stijgende koers. Nu we dit niet zien, moeten we concluderen dat dit gebrek aan volume een bearish signaal is, wat in combinatie met de eerder signalen de verwachting rechtvaardigt van een diepe correctie.

Wat doe jij als de koers daalt naar de 38.000 dollar?


Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Gewoon periodiek blijven kopen.

  6 februari 2024
 • bedoelde je hoer niet stijgt?: “Zoals je ziet, neemt dit volume af terwijl de koers daalt.”

  6 februari 2024
  • ik bedoelde “hier”. niet wat er nu staat…

   7 februari 2024
 • Zo, gelukkig net op tijd alles verkocht.. Dank voor de waarschuwing ✌️

  8 februari 2024
  • hahaha…..koop ze maar weer terug

   8 februari 2024