Bitcoin analyse: is koersdoel van 18.900 dollar haalbaar?

Het patroon op de grafiek waar ik in de analyse van afgelopen dinsdag over schreef lijkt uit te spelen zoals verwacht. Ik heb het dan natuurlijk over de rising wedge (oplopende wig). Deze wedge heeft een bearish koersdoel, en gisteren liet bitcoin dan ook een uitbraak naar beneden zien uit dit patroon. 

In deze analyse ga ik kort een blik werpen op de onderwerpen die we in de analyse van dinsdag hebben behandeld. Hierbij wil ik me vooral focussen op de waarschijnlijkheid dat het koersdoel van 18.900 dollar behaald wordt. Dit aan de hand van de omgekeerde correlatie met de sterkte van de dollar, en van de belangrijkste indicatoren in de crypto space: de 200 weekly MA. 

Rising wedge

Allereerst pakken we de dagelijkse grafiek erbij en werpen we opnieuw een blik op de rising wedge. Deze wedge kenmerkt zich door hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten die uitlopen in een soort puntvorm en uiteindelijk resulteren in een definitieve uitbraak naar beneden of naar boven. 

Deze wedge breekt meestal uit naar beneden, en daar waren we gisteren dan ook getuige van. Even leek de groene lijn opnieuw ondersteuning te bieden, maar al snel bleek dit niet voldoende om de uitbraak naar beneden te voorkomen.

BTC/USD 1D

Nu de daadwerkelijke uitbraak naar beneden is ingezet, is het natuurlijk interessant om te focussen of het een bitcoin koers van 18.900 dollar haalbaar is. 

Koersdoel

Allereerst zullen we hiervoor kijken naar de sterkte van de dollar (uitgedrukt in de DXY). Zoals ik aangaf in mijn vorige analyse is er een duidelijke omgekeerde correlatie zichtbaar. Hoe sterker de dollar wordt, des te zwakker wordt bitcoin. Zoals je in de afbeelding hieronder ziet laat de DXY een uitbraak naar boven zien, omdat daar niet een rising wedge maar een falling wedge gevormd was. Hierdoor lijkt er nog geen einde te komen aan de opwaartse trend van de DXY.  En dat kan dus betekenen dat bitcoin ruimte heeft om te zakken, kijkend naar deze correlatie. 

DXY 1D

Echter moeten we niet vergeten dat we een zeer belangrijke indicator op de weg terug naar beneden gaan tegenkomen. Ik heb het dan natuurlijk over de 200 weekly MA. Deze indicator ligt momenteel op 23.050 dollar, en zal hoogstwaarschijnlijk behoorlijke ondersteuning gaan bieden. Tuurlijk is het heel goed mogelijk dat een paar dagelijkse candles onder deze indicator sluiten, maar het is van cruciaal belang dat we niet de wekelijkse candle onder deze lijn sluiten. Als we deze indicator als ondersteuning verliezen, dan is de weg vrij voor zeer lage levels. 

BTC/USD 1W

Dan nu nog even een sidenote. In eerdere analyses gebruikte ik altijd de term 200WMA voor deze indicator. Dit omdat het meestal op die manier geschreven wordt in de crypto space. Maar door een reactie van een van jullie onder een artikel heb ik dit onderzocht, en het blijkt dus dat 200WMA officieel 200 Weighted Moving Average betekent. 

Dit is echter niet de indicator die ik bedoel met de 200WMA. Vanaf nu zal ik deze indicator dan ook de 200 Weekly MA noemen zodat dit niet meer voor verwarring zal zorgen. Bedankt voor deze tip!

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • En in welke periode zal er een stijging van de bitcoin verwacht worden een risico?

  19 augustus 2022
 • Waarom zeg je dat de glijbaan naar 18900 gaat. Waar baseer je dat op. Hij glijdt al maandenlang met plezier naar beneden na wat fakestijgingen. Toon kun je dit beantwoorden

  19 augustus 2022
  • In de vorige analyse (https://nieuws.btcdirect.eu/bitcoin-analyse-patroon-betekent-mogelijk-einde-van-opwaartse-beweging/) werd behandeld dat de rising wedge een koersdoel heeft van 18.900 dollar.

   Het koersdoel wordt in dit geval bepaald door een lijn te trekken vanaf het level dat de koers de onderste lijn (groene lijn) voor het eerst raakt, tot aan het level waar de koers de bovenste lijn (rode lijn) voor het eerst raakt. Passen we dit toe bij deze wedge, dan komen we uit op een koersdoel van zo’n 18.900 dollar.

   19 augustus 2022
 • Er is elke week een andere analyse, vorige weke was het nog 29k. Ze lulle nmaar wat bij btc direct

  19 augustus 2022
  • Heb je het in de gaten?

   20 augustus 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.