Bitcoin analyse: er komen weer prachtige koopmomenten op korte termijn

Bitcoin heeft een paar geweldige weken achter de rug. De koers steeg onophoudelijk en euforie was weer helemaal terug op de markt. Toch kun je niet iedereen tevreden stellen, zelfs niet met een stijgende koers. Er zijn altijd mensen die liever meer hadden ingekocht op lagere prijzen. Misschien kunnen we zelfs deze ‘wachtende’ kopers tevreden stellen op korte termijn, want er zijn wat bearish signalen.

Een driehoek om niet van te genieten

Op de grafiek hieronder staat elke kaars voor vier uur. We hebben flink ingezoomd omdat een rising wedge zich vormt. Deze kenmerkt zich door licht hogere toppen en bodems. Doorgaans breekt de koers neerwaarts uit, en is het koersdoel even groot als de opening van de wedge. De groene pijl hieronder is de opening, en afhankelijk van waar de koers aan de onderkant uitbreekt, zo ver kan de koers zakken. In het allerslechtste geval is dat onder 40 duizend dollar (34 duizend euro).

Er moet wel bij gezegd worden dat een rising wedge normaal gesproken vooraf wordt gegaan door een daling, en dat is hier niet het geval. Daarnaast kan de koers de wedge ook gebruiken om nog even op door te stuiteren totdat bitcoin wel uit deze driehoek moet breken omdat de punt in zicht komt.

Bron: Tradingview

We blijven op de vier uursgrafiek om een kanaal te bestuderen.

Kanaal kan twee kanten op

We zoomen iets uit, omdat sinds 26 juli zich een opwaarts bewegend kanaal heeft gevormd. De koers beweegt zich nu precies op de stippellijn, wat het midden van het kanaal is. Als bitcoin de bovenkant van het kanaal opzoekt, dan ligt het doel net iets boven 50 duizend dollar (43 duizend euro). Maar gaan we naar de onderkant van het kanaal? Maak je borst dan maar nat voor onder 44 duizend dollar (37 duizend euro).

Bron: Tradingview

Meer, meer, meer

Er zijn nog een paar indicatoren die we op de bitcoin koers kunnen leggen. In de grafiek hieronder combineren we de rising wedge en het kanaal. Dit kanaal trekken we iets verder door, waardoor de koers onder de oranje stippellijn komt, maar het idee blijft hetzelfde.

Bron: Tradingview

De paarse golf die er doorheen danst is het bewogen gemiddelde van de afgelopen 50 kaarsen (50MA). Elke kaars is 4 uur, dus dit komt neer op 200 uur. De koers is daar net doorheen gezakt, maar nog niet met volle overtuiging. De 50MA kan nog gebruikt worden als support om op omhoog te stuiteren.

Daarnaast zie je ook een regenboog op de koers, dit is gebaseerd op het werk van de Italiaanse wiskundige Fibonacci. De Fibonacci-reeks is een serie getallen die vaak een natuurlijk verloop aangeeft. Het komt veel in de natuur voor en wordt ook in veel wiskundige modellen gebruikt, maar natuurlijk ook in financiële analyses.

Ook hier danst de koers tussen een kanaal van twee groene lijnen. Als je de groene lijn die iets onder 48 duizend dollar ligt combineert met de onderkant van de rising wedge, dan lijkt de koers nog een keer te moeten stuiteren voordat bitcoin hard omhoog of omlaag gaat.

Conclusie is dat er verschillende indicatoren nog wat hoop geven, maar deze wel gebaseerd is op fragiele supportlijnen. Volgens de technische analyse en vooral volgens de rising wedge lijkt een daling aanstaande. Mocht je aan het wachten zijn op de dip om weer in te slaan, houd de bitcoin koers de komende tijd dan goed in de gaten.

En als je helemaal geen zin hebt om de koers in de gaten te houden, dan raden wij DCA aan, een ‘luie’ investeringsstrategie voor bitcoin.

 

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.