Bitcoin analyse: stier is bijna los, op weg naar 48.000 euro

Bitcoin heeft zich knap hersteld van de crash van vorige week dinsdag! Sinds het dieptepunt vorige week is de crypto alweer met ruim 5.000 euro gestegen. De vraag is nu: kan bitcoin deze stijging volhouden, en kunnen we een nieuw record verwachten? Op naar de grafieken!

De stier breekt bijna los

Je kijkt hieronder naar de daggrafiek. Eigenlijk ontbreekt het bitcoin al sinds begin augustus aan een duidelijke richting. Want al die tijd beweegt de koers tussen 38.000 euro en 42.000 euro, de brede oranje balk op de grafiek. Maar daar kan binnenkort verandering in komen. De MACD-indicator onder de koersgrafiek laat zien dat bitcoin binnenkort weer kan vlammen.

De MACD is een afgeleide van verschillende voortschrijdende gemiddelden en geeft het momentum aan van de bitcoin koers. Breekt de blauwe lijn van de MACD door de oranje lijn? Dan haalt de korte termijn-trend de lange termijn-trend in. In dat geval is er sprake van een bullish cross, en dat is een voorbode voor veel groene cijfers.

Deze bullish cross zit er nu bijna aan te komen. Door de koersstijging van afgelopen dagen staat de blauwe lijn op het punt om de oranje lijn te doorkruisen. Dit geeft de koers wellicht net dat zetje dat het nodig heeft om uit de oranje balk te breken. De stier is bijna los!

De eerste weerstand die de losgebroken stier tegenkomt is 44.000 euro, de onderste groene lijn op de grafiek. Gooit hij deze weerstand omver? Dan richt hij zijn horens op 48.000 euro, de bovenste groene balk op de grafiek.

Steun op gemiddelde

Maar voor het zover is, moet bitcoin dus eerst nog afrekenen met 44.000 euro, of eigenlijk 44.400 euro. Dat zie je op de vieruursgrafiek hieronder. Gisteren schreven we dat bitcoin is uitgebroken uit een dalend kanaal. Daarnaast was het nog de vraag of de koers weerstand zou vinden bij 38.800 euro, de oranje balk op de grafiek. Maar ook deze weerstand is nu overwonnen, sterker nog: bitcoin vindt daar nu juist steun.

Daarnaast zien we nog iets positiefs. Bitcoin vindt nu ondersteuning op de groene lijn. Deze lijn onder de koersgrafiek is het voortschrijdend gemiddelde (moving average) van de afgelopen 200 kaarsen, en is een belangrijke indicator om de trend voor de komende maanden te bepalen. Dat de koers op dit punt omhoog stuitert, geeft nog meer vertrouwen in een koersstijging richting de blauwe weerstand op 44.400 euro.

Wat verwachten we van de koers?

De MACD wijst op een koersstijging en ook de ondersteuning op de 200-moving average is veelbelovend. Kan bitcoin binnenkort knallen? Hieronder geven we je twee scenario’s op de daggrafiek, zodat jij op alles bent voorbereid.

Bullish

Na het uitbreken uit de oranje balk komt bitcoin als eerste de weerstand op 44.000 euro (51.800 dollar) tegen. Lukt het om deze te overbruggen? Dan is 48.000 euro (56.560 dollar) het volgende niveau.

Bearish

De onderkant van de oranje balk bevindt zich rond 38.000 euro. Zakt bitcoin onder dit niveau? Dan is de volgende grote ondersteuning op de daggrafiek 33.500 euro, of omgerekend 39.500 dollar.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.