Eindelijk! Bitcoin breekt uit, nu definitief door 10.000 dollar?

Hoera! Na maanden van zijwaartse bewegingen is de bitcoin koers eindelijk echt uitgebroken. Al sinds mei maakt de bitcoin koers steeds kleinere bewegingen op en neer, de prijs beweegt in een driehoek. Maar de koers springt nu aan de bovenkant uit deze driehoek. Is dit het begin van een bull run?

Bitcoin is uitgebroken

Hieronder zie je de driehoek waarin de koers zich maandenlang in heeft bewogen. De grafiek hieronder toont de koers in dollars, elke candle op de grafiek stelt vier uur voor. Aan het laatste groene balkje zie je dat de koers nu uit de driehoek is.

Hieronder zie je dezelfde grafiek, maar dan ingezoomd. Elke candle op de grafiek stelt nu één uur voor. Sinds donderdag 16 juli beweegt bitcoin al langzaam omhoog, maar vandaag is de prijs dan echt definitief uitgebroken.

Bitcoin kan meer dan 10.000 dollar waard worden

Maar waar kan de koers nu heengaan? Het koersdoel bij een uitbraak is zo groot als de opening van de driehoek aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat de prijs naar 10.761 dollar (9.387 euro) kan stijgen, of in het negatieve scenario naar 7.557 dollar (6.592 euro) daalt. Dat zie je op onderstaande grafiek terug. De koers is aan de bovenkant uitgebroken, dus een stijging richting de groene lijn lijkt nu het meest waarschijnlijk.

Deze screen is gemaakt toen de koers nog niet was uitgebroken, het kan snel gaan in bitcoinland.

Nieuwe weerstand

Bitcoin is uitgebroken, maar de koers moet nog één horde overwinnen voordat het verder kan gaan stijgen. We hebben uitgezoomd op de grafiek, elke candle op de grafiek stelt nu een dag voor. De rode lijn die dwars door de grafiek loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 dagen, de 50-dagen moving average.

In de technische analyse dient deze 50-dagen moving average als een soort dynamische ondersteuning en weerstand. Op dit moment is deze lijn juist een sterke weerstand, de koers is sinds 9 juli niet boven het gemiddelde uitgekomen. Lukt dat deze keer wel? Dan kan bitcoin eindelijk een nieuwe poging doen om door 10.000 dollar te breken.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Btc breekt uit hahaha lachertje als je dit een uitbraak noemt. Btc doet nu al moeilijk om over 9400 tekomen. Schrijf eerlijk headlines

    22 juli 2020