Mei is een fantastische maand voor bitcoin, dit is waarom

Vandaag is een belangrijke dag, want er verlopen 3,6 miljard dollar (2,9 miljard euro) aan bitcoin optiecontracten. Tot nu toe was het verlopen van dit soort contracten het startschot voor een nieuwe all-time high. Deze keer ook?

Wat is een bitcoin optiecontract?

Maar eerst, waar hebben we het eigenlijk over? Met een bitcoin optiecontract heb je het recht, maar niet de verplichting, om bitcoin te kopen (call-optie) of te verkopen (put-optie) tegen een vooraf afgesproken prijs. Bij het afsluiten van een call-optie verwacht je dat de koers gaat stijgen, en bij een put-optie denk je dat de prijs gaat dalen.

Omdat er aan het einde van het contract bitcoins worden gekocht of verkocht, kunnen optiecontracten de markt een zetje geven. Maar gebeurt dat ook echt? Denis Vinokourov is hoofd onderzoek van Bequant, in een interview met Decrypt vertelt hij er het volgende over:

“Optiecontracten zijn nu nog niet zo groot dat zij de markt zelf kunnen laten bewegen.” Maar Vinokourov denkt wel dat het verlopen van deze contracten van invloed kan zijn:

“We hebben krachtige bitcoin-rally’s gezien na alle maandelijkse vervaldatums in 2021. De marktactie suggereert dat het verlopen van contracten op korte termijn belangrijk is voor de prijs.”

Elke maand een nieuw record

Dat zie je goed als je naar de daggrafiek hieronder kijkt. In de week voor het verlopen van de optiecontracten daalt de prijs aanzienlijk, om vervolgens sterker terug te komen.

Nog elke maand bereikt bitcoin een nieuw hoogtepunt. Tegelijkertijd zien we dat de stijgingen elke maand procentueel minder worden. In februari was er nog bijna sprake van een verdubbeling van de koers, in maart groeide de koers met 44 procent.

Wat gaat mei voor bitcoin brengen?

De stijgingen worden minder, maar met bitcoin weet je het nooit. De koers kan in mei ook zomaar knallen! Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst (lekker cliché), maar mei is historisch gezien een fantastische maand. In de afgelopen 10 jaar is de koers gemiddeld met 36% gestegen. Slechts twee jaar daalde bitcoin in mei, dat was in 2015 en 2018.

Kijken we naar het verleden, dan is mei dus een geweldige maand voor bitcoin. Laten we hopen dat de geschiedenis zich zal herhalen! Wat denk jij wat mei gaat brengen voor bitcoin?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Waar is in de monthly returns maart en april te zien?
  Er is afgelopen 2 maanden geen procenten geplaatst.
  Tevens zie ik dat afgelopen maand verschillende artikelen zijn verwijderd mbt Bitcoin.
  Dit ging over dat we op korte termijn de 70K zouden kunnen bereiken.
  Toen de drop was ingezet kon ik die berichten niet meer terug vinden.
  Is dit een foutje geweest of bewust verwijderd?

  1 mei 2021
   • En zo heb je altijd gelijk! Zever verkondigen en als het dan niet juist is verkopen we wel andere onzin en zo komen we altijd op ons pootjes terecht.

    3 mei 2021
 • Dat jullie zever verkopen dat denk ik! Maanden voorspellen jullie het mooie Bitcoin verhaal en wat is er al van uit gekomen? Niks!!!!!!

  3 mei 2021