Bitcoin vindt sterke weerstand voor Goede Vrijdag, naar 5.800 dollar of 7.800 dollar?

Sinds vannacht drie uur is de bitcoinkoers met vijf procent gedaald, tot onder 7.000 dollar (6.400 euro). Daarmee staat de koers eigenlijk weer op hetzelfde punt als vorige week. Wat kunnen we van bitcoin verwachten tijdens het paasweekend?

Te sterke weerstand

Eerder deze week schreven we over de 50-dagen Moving Average, dat is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen dagen. Op de grafiek hieronder zie je dit gemiddelde aan de rode lijn.

Deze lijn is voorlopig nog een te sterke weerstand. De afgelopen dagen leek het een eitje, maar toch was de lijn moeilijk te breken.

Wanneer het de koers wél lukt om boven de 50-dagen Moving Average te komen, is dat een positief teken. Begin dit jaar schoot de bitcoinprijs boven de lijn uit, hierna kon bitcoin ruim twee maanden zijn ei kwijt met een stijging richting 10.500 dollar (9.600 euro).

Bearish: bitcoin daalt naar 5.800 dollar

We zoomen wat in op de grafiek, je kijkt nu naar de bitcoinkoers van eind februari tot en met nu. Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor. De grote daling van vannacht zie je aan de laatste rode candle.

Sinds het dieptepunt van 13 maart bevindt de prijs van bitcoin zich in een stijgende lijn. Bij elke daling vindt de koers namelijk ondersteuning op de stijgende blauwe trendlijn.

In maart had bitcoin even moeite om de rode zone te doorbreken, tussen 6.600 dollar (6.030 euro) en 6.800 dollar (6.211 euro).

Toch is de koers uiteindelijk door deze zone gebroken, totdat bitcoin weerstand vond op 7.400 dollar (6.760 euro). Dat is de oranje zone op de grafiek.

Afgelopen nacht zakte de prijs flink, daarmee dook bitcoin ook onder de trendlijn door. Zakt bitcoin verder? Dan vindt de koers waarschijnlijk ondersteuning op 6.800 dollar (6.211 euro).

Zakt de koers verder dan de rode zone, dan komen 6.170 dollar (5.633 euro) en 5.830 dollar (5.323 euro) in beeld als volgende ondersteuningen. Op de grafiek hieronder zie je deze ondersteuningen aan de oranje lijnen.

Bullish: bitcoin stijgt naar 7.800 dollar

Als de bodem bijna in zicht is, dan kan bitcoin opnieuw een poging doen om door 7.400 dollar (6.760 euro) te schieten. Gaat dat deze keer wel, dan is 7.800 dollar (7.122 euro) de volgende weerstand. Op de grafiek hieronder is dat de groene lijn.

Wat zal het worden de komende dagen? We houden het voor je in de gaten!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.