Twee keer zoveel actieve bitcoin adressen in 2020

Volgens data van analysebedrijf Coin Metrics is het aantal actieve Bitcoin adressen dit jaar met meer dan 105% gestegen.

Verdubbeld dit jaar

Coin Metrics deelt periodiek analyses genaamd State of the Network. In deel 82 staat dat het aantal actieve adressen dit jaar verdubbeld is tot 1,2 miljoen.

Waarom is dit belangrijk? Het is een bewijs van een gezonde markt. De gezondste sinds 2017. Meer actieve adressen betekent dat meer mensen de cryptocurrency gebruiken, of in ieder geval kopen. Dit aantal vertelt niet het hele verhaal, duizenden klanten van beurzen hebben namelijk één gezamenlijke wallet.

Kracht van grote bedrijven

Coin Metrics schrijft het succes van bitcoin dit jaar toe aan institutionele beleggers die de markt overspoelden, waarbij Square, MicroStrategy en PayPal allemaal een duit in het zakje deden.

‘Kort nadat institutionele beleggers investeerden begon de prijs van bitcoin te stijgen’, valt te lezen in het rapport. ‘In een snel veranderende wereld wordt bitcoin steeds meer onderschreven als een hedge tegen inflatie en vorm van digitaal goud.’Marktetcap blijft groeien

Coin Metrics merkte ook op dat dit jaar meer dan 300 miljard dollar is toegevoegd aan de marktkapitalisatie van bitcoin en dat het aantal adressen met minimaal 0,01 BTC met meer dan 700.000 is gegroeid.

Ze spreken ook een verwachting uit over 2021. Het is geen aardverschuivende voorspelling, maar Coin Metrics verwacht dat de marktkapitalisatie van bitcoin volgend jaar zal blijven groeien. Marktkapitalisatie is de huidige bitcoin koers maal het aantal munten in omloop.

‘In veel opzichten bevindt bitcoin zich op de sterkste positie aan  het eind van 2020, aldus het rapport. ‘Terwijl het momentum blijft toenemen, staat bitcoin op het punt om in 2021 ongekende hoogten te bereiken.’

Als zelfs een conservatief analysebureau een knallend 2021 verwacht…


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.