Bitcoin koers is eindelijk weer 40.000 dollar na 142% stijging in 2023

Eindelijk! Bitcoin werkte er al de hele week naartoe, en het is gelukt. De koers is 40.000 dollar! De laatste keer dat Bitcoin zo veel waard was, was in april 2022.

Bitcoin blijft maar stijgen

Bitcoin is voor het eerst sinds april 2022 weer meer dan 40.000 dollar waard. De waarde is sinds 1 januari 2023 met 142% gestegen. De rest van de cryptocurrency-markt is de afgelopen dagen ook gestegen, waarbij de totale marktkapitalisatie in de afgelopen 24 uur met 1% is gestegen. Het is dus niet alleen hosanna voor Bitcoin, maar heel veel coins sluiten het weekend in het groen af.

Bron: coingecko

Hoe kan het dat de Bitcoin koers juist nu stijgt? De Bitcoin halving is immers pas in het tweede kwartaal van 2024, en halvings zijn doorgaans het startschot voor flinke stijgingen.

In afwachting van Bitcoin ETF

De groei dit jaar lijkt aangewakkerd te zijn door de verwachting van Amerikaanse Bitcoin ETF’s. De rest van de wereld heeft dit soort investeringsproducten al, maar het grote geld van Wall Street kan daar nog niet bij.

Daarvoor moet de Amerikaanse financiële waakhond SEC eerst toestemming geven. Er zijn inmiddels aanmeldingen van veel vermogensbeheerders die zo’n ETF willen aanbieden, waaronder BlackRock, Fidelity, 21Shares & Ark Invest, Bitwise, VanEck, Wisdomtree, Invesco, Valkyrie, Global X, Hashdex en Franklin Templeton.

Volgend jaar zal ook de Bitcoin halving zijn, verwacht wordt ergens in april of mei. Dit is een gebeurtenis die elke vier jaar plaatsvindt, de huidige beloning voor miners bedraagt 6,25 Bitcoin, maar deze wordt gehalveerd naar 3,125 Bitcoin.

Dit kan een aantal gevolgen hebben voor de Bitcoin koers. Het leidt sowieso tot een afname van het aanbod van nieuwe Bitcoins. Dit komt doordat er minder Bitcoin wordt gemined, waardoor de totale voorraad niet meer zo hard groeit.

Andere coins doen het ook goed

Bitcoin is niet de enige cryptocurrency die dit weekend is gestegen. Ethereum wordt vandaag voor het eerst sinds mei 2022 voor het eerst sinds mei 2022 boven de $2.200 verhandeld. Ook Terra Luna Classic laat weer van zich horen met een stijging van 35%.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.