tv reclame kijken

Bitwise lanceert reclame voor Bitcoin ETF, bekijk de nieuwe commercial hier

Fondsbeheerder Bitwise heeft een reclamespotje gemaakt voor hun Bitcoin ETF. Het bijzondere is dat ze niet eens weten of dit product wel gelanceerd mag worden. Is Bitwise voorbarig of weten ze iets wat wij niet weten?

Bijzondere timing voor commercial

Is het arrogantie of zelfverzekerdheid? Maakt het uit? Het is in ieder geval bijzonder om juist nu een tv-spotje uit te brengen, nu ze in lopende aanvraagproces bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zitten.

Opvallend is dat de commercial Jonathan Goldsmith in de schijnwerpers zet, bekend om zijn rol als “The Most Interesting Man in the World.”

Bitwise’s beslissing om op dit moment een reclamecampagne te lanceren is niet slechts een gedurfde marketingzet; het is ook een strategische zet. Met de aanvraag voor een Bitcoin ETF nog in behandeling bij de SEC, bevindt Bitwise zich onder een dozijn concurrenten die strijden om de eerste goedkeuring in de Verenigde Staten.

Deze commercial vergroot niet alleen de zichtbaarheid van Bitwise, maar geeft ook blijk van het vertrouwen in een gunstige uitkomst.

Weerstand tegen Bitcoin ETF

De SEC heeft namelijk heel erg lang veel weerstand getoond tegen een spot Bitcoin ETF, en dat heeft de markt goed dwars gezeten. Maar sinds BlackRock bekend heetf gemaakt ook een Bitcoin ETF te willen lanceren, is iedereen stukken optimistischer, een sentiment dat de commercial van Bitwise lijkt te weerspiegelen.

De gevolgen van een mogelijke goedkeuring van de Bitcoin ETF zijn aanzienlijk, niet alleen voor Bitwise maar ook voor de bredere cryptomarkt. James Seyffart van Bloomberg heeft begin januari aangewezen als het kritieke venster voor de beslissing van de SEC, een tijdsbestek dat samenvalt met de weg naar de volgende Bitcoin halving (en rentedalingen?).

Wij bij BLOX zijn wel fan van dit soort brutale statements en zijn benieuwd hoe de andere fondsbeheerders hierop zullen reageren. Komen ze met hun eigen reclames?


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.