Is correctie voorbij? Bitcoin blijft boven 10.000 dollar en SUSHI, Chainlink en BNB stijgen

Bitcoin lijkt even op de rem te trappen op de weg naar beneden. De coin is binnen een week gedaald van 12.000 naar 10.000 dollar, maar blijft op dat niveau hangen. De rest van de markt laat duidelijkere tekens van herstel zien. Chainlink staat weer in de top 5, Binance Coin laat mooie dingen zien en SUSHI is weer een verhaal apart.

Bitcoin blijft boven 10.000 dollar

Na een paar dagen van enorme prijsschommelingen, waarin bitcoin maar liefst 2.000 dollar aan waarde verloor, waren de afgelopen 24 uur relatief rustig. Bitcoin stuiterde opnieuw van op 10.000 dollar (zie rode punt hieronder), maar is sindsdien gestegen naar een dagelijkse top van 10.352 dollar.

Het niveau van 10.000 dollar blijft een hele belangrijke psychologische grens. Als bitcoin daar onder duikt, is dat weer aanleiding voor reguliere media om weer een standaard berichtje te publiceren over hoe bitcoin ooit 20.000 dollar was maar nu weer onder de 10.000 dollar duikt.

Later vandaag gaan we verder in op de koers van bitcoin, met een technische analyse en een video.

Altcoins bewegen veel harder

De rest van de cryptomarkt laat ook voornamelijk groene cijfers zien. Afgelopen week was een bloedbad, de Ethereum koers daalde bijvoorbeeld van 480 naar 320 dollar, maar is sindsdien weer met 5% gestegen.

Chainlink is een van de winnaars van de grotere coins en steeg met 20% (na een vrije val, maar toch). Op het rode puntje in de grafiek hieronder daalde de munt even onder 10 USD, maar steeg binnen 24 uur met meer dan 30% naar 13,16 dollar. Hierdoor staat Chainlink weer in de top 5 van hoogste marktkapitalisatie.

Binance doet mee met hype

Binance Coin is ook goed hersteld. De munt steeg met 17% tot 22 dollar. Hier ligt ook fundamenteel nieuws aan ten grondslag, BNB kan namelijk gefarmd worden op Binance, via wat zij noemen Binance Launchpool. Gebruikers kunnen vanaf 9 september hun BNB-, BUSD- of ARPA-tokens in drie afzonderlijke pools inzetten om BEL-tokens gedurende 30 dagen te verdienen.

In de afgelopen maanden konden veel verschillende coins gefarmd worden via UniSwap. Een van de meest spraakmakende is SUSHI, de governance-token van SushiSwap.

Sushi: rotte of verse vis?

En SUSHI was ook niet vrij van controverse dit weekend. De hoofdontwikkelaar van Sushiswap verzilverde zijn SUSHI-tokens voor Ethereum en dumpte al zijn SUSHI op de markt. Dit veroorzaakte een prijsdaling onder alle DeFi-munten. SUSHI daalde zelfs met 50%.

Vervolgens tweette deze hoofdontwikkelaar dat hij het beheer over het project had overgedragen aan Sam Bankman-Fried, de CEO van beurs FTX. Hij gaf tekst en uitleg en zei dat het hele beheer van de coin over gaat op een multisig-account.

Ook kondigde hij een soort airdrop van 5 miljoen SUSHI aan.

Hij zei ook dat hij bereid is om 5 miljoen SUSHI naar de gemeenschap te sturen als Nomi de controle over het protocol zou opgeven, wat hij deed. Sindsdien is de koers verdubbeld.

Crypto in 2020: ¯\_(ツ)_/¯


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Niet opgeven. Blijven gaan

    7 september 2020