Merendeel denkt dat bitcoin dit jaar al 100.000 dollar wordt

Analysebureau Santiment heeft een interessante peiling gedeeld over de huidige marktsituatie van bitcoin. De hoofdvraag was, wanneer wordt bitcoin voor het eerst 100.000 dollar?

Wordt bitcoin dit jaar al 100.000 dollar?

Santiment vroeg gebruikers wanneer de bitcoin koers de grens van 100.000 dollar zou breken. Deze Twitter-enquête trok meteen de aandacht van een breed publiek, en met name verschillende influencers uit de crypto-gemeenschap.

Wat de enquête betreft kregen de respondenten vier opties aangeboden: in 2021, 2022, 2023 of later, of Nooit.

De cryptogemeenschap is optimistisch

De resultaten zijn interessant. Op het moment van schrijven zei bijna 40 procent van de respondenten dat de koers van bitcoin dit jaar al de grens van 100.000 dollar zal overschrijden.

Bijna 30 procent denkt dat de prijs van de grootste cryptocurrency pas in 2022 een ton zal worden. Er zijn ook wat sceptici, niet iedereen is een bitcoin bull. De vierde optie, ‘nooit’, werd door 11 procent van de respondenten gekozen.

Niet alleen het jaar was onderwerp van gesprek in de reactie, de peiling zelf werd ook hevig over gediscussieerd. Volgers deelden hun gedachten over de huidige marktsituatie en het toekomstige koersverloop van bitcoin.

Ouder dan gesneden brood

Bitcoin voorspellingen zijn natuurlijk zo oud als gesneden brood, misschien nog wel ouder dan dat. Wijlen Hal Finney voorspelde een week na de geboorte van bitcoin op 3 januari 2009, al dat de koers zou kunnen stijgen naar 10 miljoen dollar.

Wat dat betreft is Finney een voorloper op het onderwerp dat de afgelopen jaren het bitcoin discours heeft gedomineerd: prijs. Op duizenden fora, groepsgesprekken, verjaardagen en borrels is de koers van bitcoin een doodnormaal onderwerp geworden. Dit wordt niet alleen gedaan door degenen die het digitale activum al in hun beleggingsportefeuille hebben, maar ook door iedereen die bitcoin wil, maar bang is om de sprong te wagen. Daarnaast is het onvermijdelijk dat de criticasters ook graag iets roepen.

Constante groei

Hieronder een logaritmische grafiek van bitcoin. We gebruiken hiervoor BraveNewCoin omdat dit de enige index is die zo ver terug in de tijd gaat. Er is geen investering die constant zoveel kan opleveren. En op elk moment van de grafiek waren er mensen die zich afvroegen: ben ik te laat?

bitcoin koers

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Alles wat je leest over bitcoin is: alles of niets. Bitcoin wordt miljoenen waard of het is waardeloos.

  19 juli 2021
 • Natuurlijk joh, volgende maand, Bitcoin naar $100000!; blijf geloven….?

  19 juli 2021
 • Toen er alleen Bitcoin was was die voorspelling ok, want schaars.
  Toen ik Bitcoin Cash (BCH) ineens zag verschijnen was het duidelijk dat er dus domme concurrentie kwam.
  Ik kreeg voor een gods vermogen BCH gratis omdat ik BTC had. Later ook voor niks zooi Bitcoin Gold gratis gekregen. En van nog zo’n munt. De kas liep lekker vol.
  Dus geen schaarste meer want ook de wokkie en pokkie coin = geen stijging.
  Kees

  20 juli 2021
 • Slaat helemaal nergens op dat BTC naar een ton gaat. Het is marketing van de grote ‘jongens’ die de verkooptrein van BTC een duw willen geven omdat ze met dikke verliezen in BTC zitten.

  Er geen enkele zinvolle reden te bedenken waarom BTC naar een ton zou moeten gaan.

  Eer komt werelwijd steeds meer weerstand tegen BTC bij de mensen die het voor het zeggen hebben en die over de tanks en vliegtuigen beschikken. De BTC maxi’s hebben niets anders dan luchtbuksen en een enorme grote mond.

  20 juli 2021