charles hoskinson cardano speech

Cardano zal Bitcoin en Ethereum inhalen, en dit is waarom (volgens Charles Hoskinson)

Tijdens een speech op de Rare Evo-conferentie, deed Charles Hoskinson van Cardano, een gewaagde voorspelling. Hij stelde dat Cardano (ADA) uiteindelijk Bitcoin en Ethereum zal inhalen om de grootste cryptocurrency ter wereld zal worden.

Waarom Cardano meer is dan crypto

Hoskinson benadrukte vooral Cardano’s focus op on-chain governance, een decentraal besluitvormingsmodel waarbij de gemeenschap direct betrokken is. Hij legde uit dat dit de sleutel is tot het bereiken van hun ambitieuze doelen.

Volgens hem zal Cardano niet alleen een cryptocurrency zijn, maar eerder de basis vormen voor een nieuwe digitale natie, een samenleving waar vertrouwen hersteld wordt.

Hij zei: ‘Dit is onze uitdaging en daarom denk ik dat Cardano waarschijnlijk de grootste cryptocurrency ter wereld zal worden. Het gaat verder dan alleen een cryptocurrency. Het zal de ruggengraat worden van een nieuwe digitale natie, een nieuwe samenleving – een plek waar we elkaar eindelijk weer kunnen vertrouwen, waar we van ‘wees niet kwaadaardig’ naar ‘niet kwaadaardig kunnen zijn’ gaan.’

Kritiek op Bitcoin en Ethereum

Hoskinson uitte kritiek op de bestuursmodellen van Bitcoin en Ethereum, de huidige marktleiders. Hij merkte op dat het statische ontwerp van Bitcoin, dat al meer dan dertien jaar onveranderd is, op de lange termijn problemen kan veroorzaken. Hoskinson vond dat Ethereum’s afwijzing van on-chain governance niet langer houdbaar is, vooral gezien de groeiende volwassenheid en gebruikersbasis van cryptoplatforms.

Hij behandelde ook de zorgen over gedecentraliseerd bestuur, die volgens sommigen disruptief kunnen zijn voor gevestigde systemen. Desondanks zag Hoskinson dit als een manier om betrokkenheid en vertrouwen in de gemeenschap te herstellen. Hij geloofde sterk in het potentieel van de mensheid en beschouwde gedecentraliseerd bestuur als een middel om dat vertrouwen te vernieuwen.

Om de positie van ‘s werelds grootste cryptocurrency te bereiken, erkende Hoskinson dat Cardano niet alleen zijn gebruikersbestand aanzienlijk moet uitbreiden, maar ook te maken zal krijgen met complexe regelgevende en technische uitdagingen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.